Fenerbahçe şampiyonluk güncellemesi istiyor: 28 şampiyonluk hakkımız

Süper Lig’de 19 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe, 1959 yılından önce Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Futbol Birinciliği ve Milli Küme’de olmak üzere toplam 9 şampiyonluğunun verilmesini talep ediyor

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, 1959’dan önce TFF tarafından düzenlenen Türkiye Futbol Birinciliği’nde 3, Milli Küme’de 6 olmak üzere 9 şampiyonluğunun verilmesini istiyor. Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu konuyla ilgili olarak, “9 Türkiye şampiyonluğu, Fenerbahçe’nin yüzde 100 hakkıdır. Haklı davamıza sonuna kadar hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Fenerbahçe, Süper Lig’deki 2000. maçına geçtiğimiz haftasonu Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Sarı-lacivertliler, bu mücadelenin ardından kulübün resmi internet sitesinden yayınladığı açıklamada, “Türkiye’nin ilk deplasmanlı ulusal ligi ‘Milli Küme’deki maçlarımızla birlikte 2 bin 154’üncü lig maçımızı oynadık” ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe, 1959 öncesindeki 9 Türkiye şampiyonluğu ile ilgili yeni bir süreç başlattı ve gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra gerekli hukuki girişimlere başlanacağı bildirildi.

Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu’nun Kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:
 

DAHA FAZLA HABER OKU