Jude Bellingham'dan futbol otoritelerine ırkçı tacizle mücadele uyarısı

20 yaşındaki orta saha oyuncusu, oyuncuların maruz kaldığı tacizleri "iğrenç" diye niteledi ve bunun takım arkadaşlarının sporu bırakmak istemesine neden olduğunu söyledi

Jude Bellingham, süregelen ırkçı tacizler nedeniyle oyuncuların futbolu bırakabileceğini söyledi (AFP)

Jude Bellingham, İspanyol futbolunda ırkçılığın devasa bir sorun olduğunu, tacizle karşılacaklarını bilen oyuncuların deplasman maçlarına hazırlanırken korkunç hissettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Real Madridli orta saha oyuncusu, futbol otoritelerini daha fazlasını yapmaya çağırırken, taciz kültürü yüzünden futbolu bırakması halinde sporun Vinicius Junior gibi bir yetenekten mahrum kalacağı uyarısını yaptı.

Brezilyalı kanat oyuncusu Vinicius, LaLiga tarafından savcılara bildirilen 10 ırkçı taciz vakasına maruz kaldı ve geçen ay bir basın toplantısında oynama arzusunu kaybetmekte olduğunu gözyaşlarına boğularak söyledi. Geçen cumartesi Bir Real Mallorca taraftarı, San Moix Stadyumu'nda aldıkları galibiyette gol atan Madridli Aurelien Tchouameni'ye maymun hareketleri yaparken görüldü.

Bellingham, anlattığı sorunun boyutlarının farkına varamayacak kadar İspanyol sahalarında ırkçılığa alışkın olduğunu söyledi.
 

Vinicius Junior

Real Madridli Vinicius Junior bu sezon LaLiga'da 10 farklı ırkçı taciz olayına maruz kaldı (Reuters)​​​​​​​


Bellingham şu ifadeleri kullandı: 

Haberim bile yoktu. Bence deplasmana gittiğimiz maçlarda, özellikle de LaLiga'da, buna neredeyse o kadar alışıyorsunuz ki, dediğim gibi, olayın farkında bile değildim. Bence bu başlı başına devasa bir sorun.

İster ceza olsun, ister buna nasıl tepki verdiğiniz ya da bu tür olaylara karşı nasıl tedbir aldığınız olsun, daha fazla şey yapılmalı. Bir oyuncunun muhtemelen ırkçı tacize uğrayacağını bilmesinin maça korkunç bir hazırlık biçimi düşünüyorum. Bu iğrenç bir şey. Böyle bir şey olmamalı.

İngiltere milli takımı oyuncusu, son olayların bir uyarı alarmı olması gerektiğinde ısrar etse de değişim beklentileri hakkında karamsar.

İktidardakilerin daha fazlasını yapması gerekiyor, özellikle de son haftalarda, aslında yıllardır, Vini konusunda. Belki de oyun tarzı ve kendini ifade etme şekli nedeniyle suçun daha çok onun üzerine yıkıldığını düşünüyorum ve bunun adil olduğunu düşünmüyorum.

Bu olay yüzünden ara vermeye karar verirse oyun Vini gibi oyunculardan mahrum kalacaktır. Bu oyuncuları desteklemek için daha fazla şey yapılması gerekiyor.

Bunu duymak üzücü çünkü bu oyuncuları şahsen çok iyi tanıyorum. Kimse böyle bir şeyi hak etmiyor. Bu kesinlikle yetkili kişilerin kontrolü ele alması için bir çağrı. Bunun olacağından şüpheliyim.

Sanırım bu, maçlara girerken hâlâ uğraşmamız gereken bir şey olacak. Ama bence bu, sadece kendi oyununuzu oynamanız ve insanların sizi kollamasını ummanız gereken şeylerden biri ve şu anda bunu yeterince iyi yapmıyorlar.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU