Anthony Joshua bir sonraki dövüşü için potansiyel rakiplerini açıkladı

Eski şampiyon eylülde Wembley'de yapacağı dövüş için 4 potansiyel rakibini belirledi

Anthony Joshua, bir sonraki maçı için rakip seçeneklerini daralttı (Reuters)

Anthony Joshua bir sonraki dövüşünün muhtemel tarihinin yanı sıra rakibinin nasıl belirleneceğini açıkladı.

Martta Francis Ngannou'yu nakavt etmesinin üzerine bir şeyler koymaya çalışan eski ağırsıklet şampiyonu Joshua, geçen günlerde yaptığı açıklamada bir sonraki dövüşünün eylülde Londra'daki Wembley Stadyumu'nda gerçekleşeceğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tyson Fury ve Oleksandr Usyk'in iki maçlık bir anlaşmaya varmasıyla (ilk karşılaşmaları 18 Mayıs'ta Riyad'da yapılacak) "AJ" de bir rakibe ihtiyaç duyuyor. Joshua bu maçın eşleşmesi ve iki olası tarihle ilgili güncelleme yaptı.

27 Nisan Cumartesi günü Talksport'a konuşan Büyük Britanyalı boksör, 1 Haziran'da Riyad'da Deontay Wilder - Zhilei Zhang ve Daniel Dubois - Filip Hrgovic karşılaşmalarında hangi ağırsıklet kendisini daha çok etkilerse onunla eşleşeceğini söyledi.

34 yaşındaki Joshua, "Londra'daki Wembley Stadyumu'nda olacak" dedi.

Bana söylenen bu. Eğer [Suudiler] böyle diyorsa, genellikle sözlerini tutarlar, o yüzden buna göre devam edelim: 20 ya da 21 Eylül'de Wembley'de.

"1 Haziran'da Suudi Arabistan'da 5'e 5 dövüşü var" diye devam eden Joshua, Eddie Hearn'ün 5 boksörünün Frank Warren'ın 5 boksörüyle karşılaşacağı maça atıfta bulundu. Bu maçın öncesinde öncesinde Artur Beterbiev - Dmitry Bivol karşılaşması gerçekleşecek.

Filip Hrgovic - Daniel Dubois ve Zhilei Zhang - Deontay Wilder maçları var. Bu maçlardan birinde iyi performans sergileyen olursa… Hangisi en iyi görünüyorsa, Ekselansları Türki el-Şeyh bana 'Onunla dövüşmeni istiyorum' dedi.

Söylediği şey şu: 'Gelecekte geriye dönüp kariyerine bakıldığında en iyisiyle dövüştüğünün söylenmesini istiyorum.' Ben de 'Şimdi aynı dili konuşuyoruz' dedim. Dolayısıyla dövüşeceğim kişi muhtemelen bu havuzdan yani onlardan biri olacak.

Biz aynı fikirdeyiz ve o da taraftarlarla aynı fikirde. Taraftarların istediklerini sunmaya çalışıyor; Tyson Fury'yle büyük bir dövüş istediklerini biliyorum ve o da bunun üzerinde çalışıyor.

Ağırsıklet şampiyonları Fury ve Usyk, 24 yılın ardından unvanın ilk tartışmasız sahibini belirlemek için 18 Mayıs'ta birbirleriyle dövüşecekler. İkili ayrıca henüz bilinmeyen bir tarihte rövanş maçı yapmak için de anlaştı.

El-Şeyh, Körfez ülkesinin devam eden boks girişimlerine öncülük eden Suudi danışman. El-Şeyh bu hafta, yurtdışında düzenlenen ilk Suudi boks etkinliği duyurmuştu. Terence Crawford, ağustosta ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles'ta düzenlenecek bu maçın başrolünde yer alacak. Wembley'deki dövüşün de yurtdışında düzenlenen Suudi Arabistan destekli bir sonraki etkinlik olması planlanıyor. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU