Tyson Fury, Oleksandr Usyk maçı için zaferin şifresini verdi

2000'den beri ilk kez tartışmasız ağırsıklet şampiyonunu belirlemek için Britanyalı ve Ukraynalı 18 Mayıs'ta karşı karşıya gelecek

Tyson Fury (Reuters)

Tyson Fury, Suudi Arabistan'da Oleksandr Usyk'le çıkacağı unvan maçının sonucunu belirleyecek faktörün cüssesi olacağında ısrar ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yenilgisiz Fury, 2000'den bu yana ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonunu belirlemek için 18 Mayıs'ta yine yenilgisiz Usyk'le karşılaşacak. Britanyalı Fury, Riyad'a WBC şampiyonu olarak girerken, Usyk birleşik kemerleri elinde tutuyor.

Ukraynalı aynı zamanda 4 kemer döneminin tek kruvazör sıklet şampiyonu ve bu başarıyı ağırsıklete yükselmeden önce elde etti. Ancak Fury'ye göre Usyk'in doğal bir kruvazör sıklet olması mayısta onun düşüşüne yol açacak.

10 Nisan Çarşamba günü Morecambe F.C.'nin stadyumunda düzenlenen basın toplantısında konuşan 35 yaşındaki boksör şunları söyledi:

Tartışmasız kruvazör sıklet şampiyonuydu, birleşik ağırsıklet şampiyonu, yani herkes adamın başarılarına saygı duymak zorunda.

İyi bir dövüşçü, bu yüzden önümde zorlu bir mücadele var ancak yeteneğime çok güveniyorum ve onu yeneceğimden çok eminim. Lütfen ben onu yendikten sonra Oleksandr Usyk'in zaten kötü olduğunu söylemeyin.

Kişisel görüşüm şu: Sıkletlerin olmasının bir sebebi var. Kruvazör sıkletler büyüklerin karşısına çıktığında, genellikle yetersiz kalır. Ortalama büyükleri yenebilirsiniz ama elit büyükleri yenemezsiniz çünkü cüsse önemlidir. O da 18 Mayıs'ta benimle dövüştüğünde yetersiz kalacak.

Fury'nin "gizli silahı" olan babası John, unvan maçı için kampında hayati bir rol oynadı ancak ağırsıkletin köşesinde liderliği Sugarhill Steward üstlenecek.

Amerikalı, şunları söyledi:

Usyk bu adamlardan daha iyi düşünebiliyor.

Onlar bir ya da iki şey düşünebilir ama o üç ya da dört şey düşünüyor. Tyson da öyle.

Steward dövüşün sonucunu tahmin etmesi istendiğinde tek kelimelik bir cevap verdi:

Nakavt.

Fury'nin organizatörü Frank Warren ve menajeri Spencer Brown da bu görüşe katılırken, John Fury son raundlara doğru hakem kararıyla durdurma öngördü ama ancak şunu söyledikten sonra:

[Bu] bir satranç maçı olacak [...] İzlemesi biraz sıkıcı bir dövüş olacak.

Fury-Usyk maçı aslında şubatta yapılacaktı ancak Britanyalının yüzünde dövüşe iki hafta kala kesik oluştu ve maçı ertelemek zorunda kaldı.

Fury bugün yaptığı açıklamada, "İlk başta, ilk gün falan biraz moralim bozuldu ama daha sonra, hayattaki her şey gibi, Tanrı'nın zamanlamasının kusursuz olduğunu fark ettim" dedi.

Tam zamanında. Tartışmasız şampiyonluk için dövüşme zamanım gelmemişti.

Ayrıca 37 yaşındaki Usyk'le rekabetinin "kişisel olmadığında" ısrar eden Fury, "Usyk'in ekibinin hepsi güzel, iyi insanlar" dedi.

Bu kesinlikle bir iş. Ortada çok şey var ama ben ondan nefret etmiyorum, o da benden nefret etmiyor.

O iyi bir koca, Tanrı'dan korkan iyi bir adam, bu yüzden ona bir erkek ve bir dövüşçü olarak saygı duyuyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU