Lewis Hamilton'dan Mercedes'e sert tepki: "Stratejiyi değiştirin!"

7 kez dünya şampiyonu olan pilot, Suzuka Pisti'ndeki yarış sırasında Mercedes'in lastiklerle ilgili yaklaşımından memnun değildi

Lewis Hamilton, Japonya Grand Prix'si sırasında Mercedes'in stratejisinden memnun değildi (Reuters)

Bugünkü Japonya Grand Prix'sinde Lewis Hamilton, yarışın ortalarında Mercedes takımına "stratejiyi değiştirmeleri" için yalvarırken kendini çileden çıkmış hissetti.

7 kez F1 dünya şampiyonu olan Hamilton, Suzuka Pisti'nde 9. oldu ve 7. olan olan takım arkadaşı George Russell'ın yine gerisinde kaldı. Hamilton, gelecek yıl Ferrari'ye katılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mercedes, yarışta erkenden çıkan kırmızı bayrağın ardından cesur bir lastik stratejisi seçti ve yeniden başlatmanın ardından tek duraklı bir stratejiyi denemek için sert lastiğe geçti.

Ancak diğer araçlar hem Hamilton'ı hem de Russell'ı rahatça sollarken 39 yaşındaki pilot takımının izlediği yoldan memnun kalmadı ve takım telsizinden sert bir şekilde şöyle dedi:

Stratejiyi değiştirin!

Mercedes nihayetinde iki duraklı bir stratejide karar kıldı ancak Hamilton herhangi bir pozisyonu geri kazanamadı ve yarışı 9. olarak bitirdi. Yani yarışa başladığı 7. sıradan iki sıra daha geride kaldı. 

Yarış sonrasında verdiği röportajında farklı bir stratejinin daha iyi olup olmayacağı sorulduğunda Hamilton şöyle dedi:

Ne olurdu bilmiyorum. Yine de kullanmamız gereken gerçekten berbat iki lastik vardı.

Bugün gerçek bir mücadeleydi. Sanırım biraz hasar aldım, ilk stint'te (iki pit stop arasında atılan tur serisi -çn.) ön lastiklerimde devasa bir tutuş kaybı yaşadım. Sert lastik epey kötüydü, orta sertlikteki lastik çok daha iyiydi. Genel olarak araç burada pek iyi değildi.

Hamilton, cumartesi günü Mercedes aracının "üç yıldır" olduğundan daha iyi hissettirdiğini söylemişti.

Yarışı 9. olarak bitiren Hamilton, ilk 4 yarıştan sadece 10 puan toplayarak Formula 1 kariyerindeki en kötü sezon başlangıcını sürdürüyor. Halihazırda pilotlar şampiyonasında 9. sırada yer alan Hamilton, pazar günü kazanan lider Max Verstappen'in 67 puan gerisinde.

Mercedes'in patronu Toto Wolff daha sonra şöyle dedi:

Başladığımız yerde bitirdik, bu çok zordu. Üçüncü stint ilk üçe girmemiz için yeterliydi ancak ilk stint felaketti, sorunun ne olduğunu bulmamız gerekiyor. 

Lastikle ilgili strateji hakkında konuşan Wolff sözlerine şöyle devam etti:

Başlangıçta bu doğru hamleydi. Sonra aniden tur başına iki saniye kaybetti, o andan itibaren bu stratejinin dayanamayacağı belliydi.

Mazeret yok, bunu çözmek zorundayız. Bu bizim için bir ömür testi. Araba daha hızlı hale geliyor.

Bir Mercedes sözcüsü yarıştan sonra oynadıkları strateji kumarıyla ilgili şöyle dedi:

Lastik seçimimizle, kırmızı bayraktan sonra kendimize bir ya da iki duraklı stratejiye bakma imkanı tanıyabildik dolayısıyla yeniden başlatma için sert lastik tercih edildi.

En nihayetinde yarış ilerledikçe lastiklerin bozulması, iki duraklı stratejinin bayrağa giden en hızlı yol olacağını gösterdi. İkinci ve üçüncü stintlerimiz, McLaren'ler ve Ferrari'ler de dahil etrafımızdakilere kıyasla sağlam bir tempo gösterdi.

Suzuka'nın en güçlü pistimiz olmayacağını biliyorduk ve lastik değiştirme stratejisinden (bunun dezavantajlarından biri) kaybedilen zamanla birlikte, bugün için en iyi ihtimal olan 6. sırayı bile elde edemedik.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU