Lewis Hamilton, F1 şampiyonluğunu Top Gun'a tercih ettiği için pişman

Tom Cruise'un oynadığı Top Gun'ın devam filminde Britanyalı F1 yıldızına pilot rolü teklif edilmişti

(Reuters)

Britanyalı Formula 1 yıldızı Lewis Hamilton, Top Gun: Maverick'te oynaması için Tom Cruise'dan gelen teklifi geri çevirmekten "pişman olduğunu" itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2022 yapımı filmde 61 yaşındaki Cruise, 1986'da çıkan ilk filmdeki ABD Donanma Yüzbaşı Pete "Maverick" Mitchell rolünü yeniden canlandırmıştı.

Cruise ve 39 yaşındaki Hamilton, film yıldızının Mercedes sürücüsünü Yarının Sınırında'nın (Edge of Tomorrow) setine davet ettiği 2014'ten beri arkadaş.

Cruise, 2018'de Hamilton'ı Maverick'in yönetmeni Kosinski'yle temasa geçirdi ve Kosinski, Hamilton'a filmdeki pilotlarından birini oynamayı teklif etti. Hamilton, çekimler Sebastian Vettel'le şampiyonluk mücadelesi verdiği F1 sezonuyla çakışacağı için reddetmek zorunda kaldı.

Hamilton, GQ dergisinde çıkan yeni portresinde "Öncelikle, oyunculuk dersi bile almamıştım" diye anlattı. 

Ve bu filmi hayal kırıklığına uğratan kişi olmak istemiyorum. İkinci olarak, gerçekten bu işe ayıracak zamanım yoktu. Bunu Joe ve Tom'a söylemek zorunda kaldığımı hatırlıyorum ve bu kalbimi kırmıştı.

Ve sonra haliyle pişman oldum. Bana filmi gösterdiklerinde 'Bu ben olabilirdim!' dedim.

Hamilton daha sonra 2018 Dünya Şampiyonası'nı kazanmış, küresel gişede yaklaşık 1,5 milyar dolar hasılat elde eden Maverick'inse Kovid pandemisinin ardından "sinemayı kurtardığı" söylenmişti. 

GQ röportajının başka bir yerinde Hamilton, yarış pilotluğundan emekli olduktan sonra sinemacılığa odaklanma arzusunu dile getirdi.

Yedi kez dünya şampiyonu olan Hamilton bugünlerde, başrollerini Brad Pitt ve Damson Idris'in paylaştığı isimsiz bir F1 filminin yapımcılığını üstleniyor.

İşimin gerçekten de saçmalıkları göstermeye çalışmak olduğunu hissettim. 'Bu asla olmaz', 'Bu böyle olur', 'İşte böyle olabilir'. 

Onlara yarışın gerçekte neyle ilgili olduğu ve bir yarış hayranı olarak neyin çekici gelip neyin gelmeyeceği hakkında tavsiyelerde bulunuyorum.

Öte yandan Cruise'un üçüncü bir Top Gun filminde Maverick rolünü yeniden canlandıracağı önceki aylarda bildirilmişti.

Film eleştirmeni Clarisse Loughrey, The Independent için kaleme aldığı ve Top Gun: Maverick'e 4 yıldız verdiği eleştirisinde şöyle yazmıştı: 

Film gerçek bir miras devam filmi. Star Wars: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens) geleneğinde olduğu gibi, sadece değişen zevkleri ve tutumları yansıtmak için değil, aynı zamanda yıldızı Tom Cruise'un mitolojik sınırlara dayanan bir şöhret seviyesine yükselişini yansıtmak için de, selefinin dikkatlice yeniden inşa edilmiş bir klonu. Bugünlerde Cruise'u hâlâ bir insan olarak mı yoksa bir fikir olarak mı düşünüyoruz?

Ama Top Gun: Maverick gerçekten de bugünlerde alışık olduğumuz türden korkak bir nostaljiyle dolu değil. Daha akıllıca, daha incelikli ve tamamen daha insancıl.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU