Eski çalışan, NFL takımından 22 milyon dolar çalmakla suçlanıyor

Savcılar, Amit Patel'in "sanal kredi kartı" kullanarak Jacksonville Jaguars'tan para çaldığını iddia ediyor

Jacksonville Jaguars'ın eski çalışanı, NFL takımından 22 milyon dolar gibi şoke edici bir miktardaki parayı çalmakla suçlanıyor (Pexels)

Savcılara göre Jacksonville Jaguars'ın eski bir çalışanı NFL takımından 22 milyon dolar çalmış ve bu parayı apartman dairesi, Tesla marka elektrikli araba ve 95 bin dolarlık saat gibi lüks eşyalara harcamış.

Ancak Amit Patel'in avukatları, müvekkillerinin parayı aslında Florida takımında çalışırken biriken bahis borçlarını ödemek için kumar sitelerinde harcadığını söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Patel hakkında 5 Aralık'ta ABD'nin Florida Orta Bölgesi Başsavcılığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Mahkeme dosyalarına göre bilişim dolandırıcılığı ve yasadışı parasal işlemlerle suçlanıyor.

Savcılar dosyalarında Patel'in, şirkete ait olan ve fonlarına erişmeye yarayan VCC'yi, yani sanal kredi kartı kullandığını yazdı.

Mahkeme dosyalarında Patel'in VCC'den hileyle 22 milyon 221 bin 454 dolar 40 sent tutarında para aldığı ve bunları lüks ürünler satın almak için kullandığı belirtiliyor.

First Coast News'in haberine göre Patel, Şubat 2023'te takımdan kovuldu ve kısa bir süre sonra ABD Başsavcılığı kendisi hakkında soruşturma başlattı.

Avukatı Alex King, The Independent'a yaptığı açıklamada, Patel'in suçunu kabul etmeyi planladığını söyledi.

Ancak King, müvekkilinin "ciddi bir kumar bağımlılığından muzdarip olduğunu" ve VCC'deki paraları lüks ürünler satın almak yerine kumar sitelerinde kullandığını söyledi.

King, "Patel'in VCC'den kullandığı fonların neredeyse tamamı kumar sitelerine ve parayı geri kazanma çabalarına harcandı; bunlar, kazandıklarıyla fonları geri ödeyerek Jaguars'ı zarar etmemiş hale getirme umuduyla yapıldı" dedi.

Ne yazık ki, Patel'in dürtüsel kumarbazlığı durumu sadece daha da kötüleştirdi ve kumar kazançlarıyla önemli zararları telafi etmesini sağlamak için fonları kötüye kullanmaya devam etti.

King, "Patel, Jaguars'ın VCC'sini yaşam tarzını finanse etmek için kullanmadı ancak önceki kumar kayıplarını geri ödemek için yaptığı bu fena halde yanlış çaba sonucu kullandı" diye ekledi. 

King'e göre Patel yaptıklarından dolayı "derin bir pişmanlık" duyuyor ve kumar bağımlılığı tedavisine devam ediyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU