Premier Lig'den İsrail ve Filistin bayrağı yasağı

Futbol dünyası çatışmanın kurbanlarına saygılarını sunarken ülkenin dört bir yanındaki sahalarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve oyuncular siyah kol bandı takacak

(Reuters)

Miguel Delaney & Lawrence Ostlere

Premier Lig bu hafta sonu oynanacak maçlarda İsrail ve Filistin bayraklarını yasakladı.

İngiliz futbolu, İsrail-Hamas savaşının kurbanlarına saygılarını sunarken oyuncular, personel ve yetkililer siyah kol bandı takacak ve her sahada bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Fakat Premier Lig muhtemel olaylardan kaçınma amacıyla kulüplere, taraftarların stadyumlara bayrak getirmesine izin verilmeyeceğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güvenlik uzmanları ve kulüplere danışıldıktan sonra alınan bu karar, Futbol Birliği'nin (Football Association/FA) Wembley'de yakın zamanda oynanan İngiltere uluslararası müsabakalarına yönelik yaklaşımıyla da uyumlu. İngiltere Futbol Ligi de aynı duruşu sergileyecek.

Premier Lig'in bazı yıldızları çatışma hakkında konuştu. Liverpool ve Mısır'ın forveti Muhammed Salah katliamın durdurulması ve su ve yiyecek stokları tükenen Gazze'ye acil insani yardım girişine izin verilmesi çağrısında bulundu. Salah halihazırda menajeri aracılığıyla, Gazze halkına destek için insani yardım kuruluşu Mısır Kızılay Derneği'ne "kayda değer" diye nitelendirilen ve açıklanmayan bir bağış yapmıştı.

Tottenham'ın İsrailli oyuncusu Manor Solomon ise en az 500 kişinin ölümüne yol açtığı düşünülen, Gazze'deki hastanenin bombalanmasıyla ilgili İsrail ve Hamas'ın karşıt iddialarda bulunmasının ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Hamas'ın "kendi halkını öldürüp İsrail'i suçladığını" öne sürdü.

Öte yandan Avrupa futbolunun yönetim organı, ikinci bir emre kadar İsrail'de hiçbir UEFA müsabakasının oynanmayacağını açıklamıştı. İsrail'in milli takımıyla Avrupa'da mücadele eden kulüp takımları Maccabi Haifa ve Maccabi Tel Aviv'in, UEFA maçlarını oynayabilmek için ülke dışında alternatif sahalar bulması gerekiyor.

Ayrıca FA, çatışmaya verdiği tepkiye yönelik eleştirilerin ardından saygı gösterme amacıyla Wembley kemerini aydınlatmaya devam edip etmeyeceğini gözden geçirecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU