Bakan Kasapoğlu'ndan Şampiyonlar Ligi finali açıklaması: 17 Haziran'da güzel haber alacağımıza inanıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul'dan alınacağı iddia edilen UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'den alınacağı şüphesi taşımadığını kaydetti

Şampiyonlar Ligi, UEFA tarafından mart ayında süresiz ertelenmişti / Fotoğraf: uefa.com

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nin İstanbul'da oynatılması planlanan final karşılaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'de en güzel şekilde yapılacağından şüphe duymadığını kaydeden Kasapoğlu, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek UEFA Yönetim Kurulu toplantısını işaret ederek, "Ayın 17'sinde güzel haber alacağımıza inanıyoruz" dedi.

New York Times gazetesi geçen ayki haberinde karşılaşmanın İstanbul'da yapılmayacağını ve alternatif seçeneklerin değerlendirildiğini yazmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Organizasyonun Portekiz'de düzenleneceği iddialarının ardından Madrid Belediye Başkanı Jose Luis Martinez-Almeida ise bu yılki Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da yapılmaması yönünde karar çıkarsa, karşılamanın Madrid'de yapılmasını teklif ettiklerini duyurmuştu.

UEFA'nın Kovid-19 salgını nedeniyle ertelenen karşılaşmaları masaya yatıracağı yönetim kurulu toplantısı 17-18 Haziran'da video konferans yoluyla yapılacak.

Toplantının ilk günü, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilişkin konuların değerlendirileceği bilgisi verilmişti.

Devler Ligi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle UEFA tarafından mart ayında süresiz olarak ertelenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU