Lewis Hamilton, Mercedes'ten ayrılma kararı hakkında konuştu

Lewis Hamilton, 2025'te Mercedes'le yollarını ayırma kararı hakkında konuştu

Lewis Hamilton, 2025'te Ferrari için yarışacak (Reuters)

Lewis Hamilton, Mercedes'ten ayrılıp 2025 sezonundan itibaren Ferrari'ye katılmasının verdiği "en zor karar" olduğunu itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2013'te McLaren'dan Mercedes'e transfer olan 39 yaşındaki pilot, geçen ağustosta sözleşmesini iki yıl daha uzatmış ancak İtalyan devine katılacağı önceki haftalarda doğrulanmıştı.

Kışın bu hamleyi gerçekleştirmek üzere 100 milyon sterlinlik (yaklaşık 3 milyar TL) anlaşmasını 12 ay erken feshetme kararı aldı.

BBC'nin Chequered Flag F1 podcast'ine konuşan Hamilton, "Bu [karar] çok hızlı gerçekleşti." dedi.

Fırsat bir anda karşıma çıktı ve ben de 'Tamam, biraz düşünmem lazım' dedim ve düşünmek için çok fazla zamanım yoktu, sadece içimden gelen sesi dinledim ve bu fırsatı değerlendirmeye karar verdim.

Hamilton sözlerine şöyle devam etti:

Hiç kimseyle konuşmadım, açıklanacağı güne kadar aileme söylemedim yani kimse bilmiyordu ve bunu gerçekten kendim için yapmak istedim ve sonuç olarak... Benim için en iyisini bulmalıydım.

Britanyalı pilot İtalyan takımıyla "çok yıllı bir sözleşme" imzaladı ve Carlos Sainz'in yerine Charles Leclerc'le birlikte yarışacak.

Hamilton, Formula 1 tarihinin en başarılı pilotu. 2013'te McLaren'den Mercedes'e transfer olduktan sonra 7 dünya şampiyonluğunun 6'sını kazanmıştı.

Bu kadar başarılı olduğu bir takımdan ayrılma kararıyla ilgili olarak Hamilton şunları söyledi:

Bu aldığım en zor karardı. McLaren'dan ayrılmak da çok zor bir karardı çünkü benim ailem gibiydi, kendinizi ailenin bir parçası gibi hissediyorsunuz. Açıkçası Mercedes'in çok büyük bir parçasıydım ve hayatımın çok büyük bir parçası oldu. Birlikte çok şey başardık.

Her zaman bir Mercedes hayranı olacağım ve her zaman birlikte inanılmaz bir tarihimiz olacak. Hatta bunca yıldan sonra bile gerçekten McLaren'in durumunu kontrol ediyorum ve onları her zaman destekliyorum. Bu benim için her zaman burada da geçerli olacak

Geçen yıl Hamilton arka arkaya ikinci kez galibiyetsiz bir sezon geçirdi (bu seri halihazırda 45 yarışa ulaştı) ve Mercedes 12 yılın ardından ilk kez zafersiz bir sezon geçirdi.

Ferrari de 2007'de Kimi Raikkonen'in zaferinden bu yana sürücüler şampiyonluğunu kazanamadı.
 

Hamilton
Hamilton, 2024'te Mercedes'le son bir sezon geçirecek (AP)


Mercedes'in takım yöneticisi Toto Wolff haberi öğrenme şeklini açıklamıştı.

Zamanlamaya şaşırdım, asıl gerçek hiç de şoke edici değildi, daha çok 'neden şimdi' ve neden bir gecede oldu diye düşündüm ama bu konuşma muhtemelen bir dakika sürdü ve sonra 'iletişim konusunda ne yapıyoruz' konusuna dönüştü.

Mercedes 2025'te Hamilton'ın yerini alacak ikinci pilotu henüz belirlemedi ancak Wolff sürecin halihazırda başladığını ima etmişti.

Wolff şöyle demişti:

Piyasadaki sürücülere baktığınızda, ilginç birkaç isim var.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU