Rodri, Manchester City-Arsenal maçı öncesi takım arkadaşlarını uyardı

Rodri, Arsenal'la oynayacakları maç öncesinde takım arkadaşlarına sert bir uyarıda bulundu

Rodri, pazar günü Arsenal karşısında Manchester City için son derece önemli bir oyuncu olacak (Reuters)

Rodri, pazar günü Arsenal karşısında alınacak bir yenilginin son şampiyon Manchester City'yi neredeyse şampiyonluk yarışının dışına itebileceği uyarısını yaptı.

Mikel Arteta'nın takımı bu hafta sonu Etihad Stadyumu'nda kazanırsa ligin bitimine 9 maç kala Pep Guardiola'nın takımının 4 puan önüne geçecek.

Rodri galibiyetin City'ye psikolojik üstünlük sağlayacağını düşünse de mağlubiyetin hata payı bırakmayacağına inanıyor.

Orta saha oyuncusu şampiyonluk için en az 90 puana ihtiyaç olduğunu, 63 puanı bulunan City'nin bir maç daha kaybetmesi halinde en fazla 90 puan alabileceğini ve bu durumun pazar günkü karşılaşmayı daha da hayati hale getirdiğini düşünüyor.

Bu çok ama çok önemli bir maç.

Belirleyici olacağını söylemiyorum ama zihinsel mücadele açısından çok önemli olacak.

Eğer onları yenebilirsek bu özgüvenimiz için çok önemli olacak ve onlara tekrar burada olduğumuzu göstereceğiz. Sadece bu maç değil, sezon sonuna kadarki tüm maçlar final niteliğinde.

Her kulvarda yolumuza devam ediyoruz ama kaybettiğiniz her maç sizi pratikte yarış dışı bırakabilir. Gerçekten de bu ligin sizden talep ettiği seviye bu, ligi kazanabilmek için 90 ila 100 puana ulaşmanız gerekiyor. Dolayısıyla neredeyse her maçı kazanmamız gerekiyor ve bu maçların ilki halihazırda lig lideri olan Arsenal'e karşı.

Rodri 60 maç yenilgi yüzü görmeyerek Premier Lig rekoru kırmıştı. "Bununla gurur duyuyorum" diyor ama önemli olanın sadece yenilmemek değil, galibiyet sayısı olduğuna inanıyor.

Hedefim her zaman kazanmak çünkü şampiyonluk için mücadele ediyoruz ve bu ligde çıta çok yüksek olduğu için beraberlik neredeyse mağlubiyet gibi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU