"Boğazına et parçası takılan" eski F1 pilotunun kalbi durdu

İki kez F1 şampiyonu olan Emerson'ın kardeşi Wilson Fittipaldi Jr., Noel günü yaşadığı kaygı verici sağlık sorununun ardından hastaneye kaldırıldı

Wilson Fittipaldi Jr.'ın (solda) Noel günü kalbinin durmasından kısa süre önce eşiyle birlikte çektiği fotoğrafı (Instagram/fittipaldi.w)

Wilson Fittipaldi Jr.'ın Noel günü kalbinin durmasının ardından halihazırda hastanede sakinleştiriciyle uyutulduğunu, eski F1 pilotunun eşi açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki kez F1 dünya şampiyonu olan Brezilyalı Emerson'ın kardeşi olan Fittipaldi Jr., 25 Aralık'ta 80. yaş gününü kutlarken bu kaygı verici sağlık sorununu yaşadı.

Fittipaldi Jr.'ın eşi, eski pilotun Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Akşam yemeği sırasında bir parça etin boğazına takılmasıyla oksijensiz kaldı ve ardından kalbi durdu" dedi.

Yeniden hayata döndürüldü ve halihazırda sakinleştiriciyle uyutuluyor ve entübe ediliyor, uyanmasını bekliyoruz.

Ameliyatın ardından, sakinleştirici verildikten sonra kendine gelmede zorlu bir geçmişi var, günbegün ilerleyecek, bekleyelim.

 


Fittipaldi Jr.'ın, eski F1 ve NASCAR pilotu olan oğlu Christian da hastanede yanındaydı.

1972-1975 döneminde Formula 1'de 35 kez yarışan Fittipaldi Jr., 1975 Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix'sindeki son yarışından önce üç şampiyona puanı kazandı.

Fittipaldi Jr.'ın eşi "Dün tüm aile için sayısız telefon ve nazik destek mesajları aldım" diye ekledi.

Tüm mesajlar için minnettarım, bu çok zor zamanda bize güç verenlerin onlar olduğunu biliyorum. Wilsinho'nun sağlığı ve toparlanması için pozitif enerji göndermeye devam edin. Tanrı en iyisini yapacaktır!

Reuters'tan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU