Nick Kyrgios'tan Andy Murray'e "acı bağımlılığı" teşekkürü

Avustralyalı sporcu, 2019'da Londra'daki bir psikiyatri koğuşuna yatırıldığını daha önce açıklamıştı

Nick Kyrgios (sağda) zor bir dönemde kendisine destek olduğu için Andy Murray'e teşekkür etti (AFP)

Avustralyalı Nick Kyrgios, vücudunda kendine zarar verdiğine dair izleri fark eden Andy Murray'in, zor bir dönemden geçerken kendisine destek olduğunu söyleyerek İskoç tenisçiye teşekkür etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kyrgios, akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele ettikten sonra 2019'da Londra'daki bir psikiyatri koğuşuna yatmıştı.

Avustralyalı tenisçi, bir antrenmanın ardından kolundaki yarayı gören Murray'in, Kyrgios'un takım üyelerinden birine endişelerini dile getirdiğini açıkladı.

Kyrgios, TalkTV'deki Piers Morgan Uncensored'a verdiği röportajda "Andy her zaman büyük bir destekçim oldu" dedi.

Tura katıldığım gibi henüz gelişme aşamasında olduğumu görüp beni kanatları altına aldı. Kariyerimin ilerleyen dönemlerinde, eğitilemez veya kendi yolunda giden biri olduğumu düşündüğümü fark etti ama beni her zaman kolladı.

Bunu [kendime zarar verdiğimi] görünce 'Kolundaki ne?' dedi. O aşamada epey kötü durumdaydı. Andy elbette bana bununla ilgli tavsiye vermeye çalışıyordu. Ama ben o zamanlar o kadar burnumun dikine gidiyordum ki onu dinlemedim. Tabii ki büyük minnet duyuyorum. Ona çok teşekkür ederim.

Sanırım bir buçuk ya da iki yıl sadece zarar görmemden ibaretti. Dürüst olmak gerekirse epey karanlıktı. Profesyonel turda turnuvalar kazanıyordum, her gece içiyordum, kendime zarar veriyordum, kolumda bir şeyler yakıyordum, eğlenmek için kendimi kesiyordum. Bu bir acı bağımlılığına dönüşmüştü. Kendimden nefret ediyordum. Uyanıp Nick Kyrgios olmaktan nefret ediyordum.

Kyrgios bu zor dönemi atlatarak başarılı bir 2022 geçirmiş ve  kendi topraklarında düzenlenen Avustralya Açık'ta çift erkekler şampiyonu olduktan sonra Wimbledon'da tekler finaline çıkmıştı.

28 yaşındaki tenisçi, deneyimlerini paylaşmanın benzer sorunlarla mücadele eden diğer kişilere yardımcı olabileceğini umuyor.

Kyrgios, "Bu konuyu açıp sosyal medyada paylaştıktan sonra pek çok kişiye yardım ettiğimi hissediyorum" dedi.

Zorluk yaşayan kişiler için adeta bir yol göstericiye dönüştüm. Bunalmış hissettiklerinde ve içkiye, uyuşturucuya ve benzeri şeylere yönelecekken, bana açılıyorlar ve benim kendileriyle ilişkilendirilebildikleri biri olduğumu hissediyorlar.

Kariyerimdeki en güçlü şey bu oldu; başkalarının bana sahici sorunlarla gelmesi. Bana Instagram'ımdan, doğrudan mesajlardan, kendilerine zarar verdiklerini ve gerçekten intihar etmek istediklerini gösteren fotoğraflar gönderiyorlar. Bu kişilerle konuşuyorum. Bazen onlarla telefon görüşmeleri yapıyorum. Bu gerçek bir fark yaratıyor ve bundan gerçekten gurur duyuyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/tennis

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU