"Savaştayız" diyen Conor McGregor, Dublin'deki ayaklanmaları yorumladı

Üç çocuk ve iki yetişkinin bıçaklanmasının ardından perşembe günü İrlanda'nın başkentinde ayaklanmalar çıktı

(Reuters)

Conor McGregor, Dublin'deki ayaklanmaları "tasvip etmediğini" söyledi ancak bıçaklı saldırı sonucu üçü çocuk 5 kişinin yaralanmasının ardından bir "değişim" yaşanması gerektiği üzerinde durdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

23 Kasım Perşembe günü Dublin'de meydana gelen ve İrlanda'nın başkentinde şiddetli protestolara yol açan saldırının ardından 5 yaşındaki bir kız çocuğunun durumu kritikti.

23 yaşındaki İrlandalı kadın Ashling Murphy'yi öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 33 yaşındaki Slovak Jozef Puska'nın bu hafta hüküm giymesinin ardından bununla ilgili fikirlerini halihazırda dile getirmiş olan eski UFC şampiyonu McGregor, hükümetin bıçaklama olayına verdiği tepkiyi eleştirmekte gecikmedi.

Puska'nın cezasının ardından "İrlanda, savaştayız" diye tweet atan McGregor, perşembe günkü bıçaklı saldırıya da tepki göstererek şunları yazmıştı:

Bugün İrlanda'nın Dublin kentinde masum çocuklar akli dengesi yerinde olmayan bir yabancı tarafından acımasızca bıçaklandı. İrlanda'da aramızda hiç olmaması gereken ciddi bir tehlike var ve bu korkutucu gerçek karşısında halkı herhangi bir şekilde ve surette desteklemek için hiçbir şey yapılmadı. YETERİNCE İYİ DEĞİL.

Cuma günü Britain First partisi liderinin karma dövüş sanatçısını bir "Özgürlük Yürüyüşü"ne liderlik etmeye çağırmasının ardından, 35 yaşındaki dövüşçü Dublin'deki ayaklanmaları tasvip etmediğini vurguladı.

McGregor, 24 Kasım Cuma günü attığı tweet'te "Dün geceki ayaklanmaları tasvip etmiyorum" dedi. 
 

 

Görevleri başındaki ilk müdahale ekiplerimize yapılan saldırıları tasvip etmiyorum. Dükkanların yağmalanmasını ve zarar görmesini tasvip etmiyorum. Dün gece yaşananlar karşı karşıya olduğumuz sorunları çözmeye yönelik hiçbir şey sağlamadı.

Ancak hayal kırıklıklarını anlıyorum ve ihtiyacımız olan değişimin sağlanması için harekete geçilmesi gerektiğinin de farkındayım. Hem de hızlı bir şekilde! Halihazırda planlama sürecindeyim. İnanın bana çok daha tedbirliyim ve arkamda destek var. İrlanda'da değişim olacak, sözüme kulak verin. İhtiyaç duyulan değişim.

Geçen ay, masum çocuklar okul çıkışında bıçaklandı. Ashling Murphy öldürüldü. Sligolu iki adamın başı kesildi. Bu İrlanda'nın geleceği DEĞİL! İrlanda'nın güvenliğini sağlamak için bir an önce harekete geçmezlerse, ben geçeceğim.

Perşembe günü McGregor, bıçaklama olayından sorumlu kişinin "işkence ve ölümle" cezalandırılması çağrısında bulunmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU