Suudi kadınlar golfte hobiden profesyonelliğe geçmeyi hayal ediyor

Kadınlar arasında pratik yapmak için büyük bir katılım var ve oyuncular uluslararası yarışmalara katılmak istiyor

Suudi Arabistan'da genç kızlar golf sporuna karşı büyük bir ilgi ve katılım gösteriyor.

ABD Ulusal Golf Derneği'ne göre, Suudi Arabistan'da golfe talepte, erkekler arasında sadece yüzde 2'lik (460 bin) bir artışa kıyasla, genç kızlar arasında yaklaşık yüzde 15'lik (820 bin) bir artış kaydedildi.

Suudi kadınlar, amatörlükten profesyonelliğe geçmeyi ayrıca yerel ve uluslararası turnuvalara katılmayı hayal etmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde, Suudi genç kızlar, 108 oyuncu arasında bireysel yarışmaların yanı sıra her biri üç profesyonel oyuncu ve bir amatör oyuncudan oluşan takım yarışmalarını birleştiren yenilikçi sistemiyle 'Aramco Takım Şampiyonaları Serisine' katıldı. Ayrıca toplam bir milyon dolar değerinde ödüller belirlendi ve turnuvalar bir dizi Avrupa ve ABD şehrinde düzenlendi.

Suudi kadınların profesyonelliği

Suudi Şirin Ebu el-Hasan, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Miami şehrinde düzenlenen Aramco Takım Şampiyonası Serisi'ne amatör olarak katıldı.

Oyuncu golf hakkında "Zihinsel ve psikolojik faaliyetlerime canlılık kazandırdı ve oyunda profesyonel olma isteğini artırdı" dedi.

Deneyiminden ve bunun bir oyuncu olarak faaliyetlerine yansımasından bahsederken, bunu ‘heyecan verici' olarak nitelendirdi. Ardından "Yaşadıklarımdan sonra kendi kendime, bu oyunda Suudi genç kızlarını güzel bir gelecek bekliyor dedim" ifadelerini de sözlerine ekledi.

Aramco Takım Şampiyonası Serisi, takım rekabetine tanık olan kadın profesyonel müsabakalarda türünün ilk örneğini oluşturuyor.

Üç farklı kıtada, profesyonel ve amatör oyuncuların katılımıyla, takım şampiyonluğu için yarışmanın yanı sıra milyonlar değerinde ödüller belirlenerek düzenleniyor.

Profesyonel oyuncular ayrıca, katılımcılara uluslararası ‘Rolex' sıralamasında ve Solheim Kupası sıralamasında ayrıca Costa del Sol'a Avrupa Turu için sıralama puanları toplama fırsatı veren turnuvalarda bireysel unvan için yarışıyor.

Hızlı gelişim

Şirin, uluslararası bir golf turnuvasına katılma deneyimini ve bunun performansını iyileştirme üzerindeki etkisini anlatarak "Bu, dünyanın en prestijli, modern ve lüks sahalarından biri olan ABD'nin güneydoğusundaki Miami, Florida'da Donald Trump stadyumunda çok çeşitli uluslararası golf profesyonellerini bir araya getiren önemli bir etkinlikti" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca "Turdaki rolüme bir profesyonel oyuncu ve üç amatörden oluşan bir ekiple başladım. Deneyim bana, profesyonel kadınların deneyimlerini paylaşmalarının etkisini gösterdi. Bu, profesyonel performansın hızlı gelişimini gözler önüne serdi" dedi.

Şirin "Bu deneyim bana gelecekte bunu tekrarlamanın önemini gösterdi.  Bir keresinde bana golfün sıkıcı bir spor olup olmadığı soruldu. Oyuncunun zihinsel aktivitesini geri kazandırabilen bir aritmetik oyun olduğu ve etkisi yoga ile eşdeğer olduğu için, artık başkalarının da denemesi gerektiği cevabını verebilirim" ifadelerini sözlerine ekledi.

Gençler için bir tavsiye

Şirin, yeni amatörlere ‘uzmanlık ve deneyime sahip insanlara yardım etmelerini' tavsiye etti. "Golfte profesyonel bir nesil yaratmak, gençleri yıl boyunca sürekli olarak salon turnuvalarına entegre etmeyi gerektirir" dedi.

Şirin, oyunun yüksek maliyetinin, eğitime devam etmek için bir meydan okuma oluşturduğuna da dikkati çekti.

Suudi adımları

Suudi Arabistan, ülkedeki spor oyununun yaygınlaşması kapsamında üst düzey golf turnuvalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Özellikle Suudi Kamu Yatırım Fonu, Profesyonel Golfçüler Derneği ve Dubai Limanlar Dünya Turu'nun dünyadaki en büyük oyunları birleştirmek ve oluşturmak için küresel bir anlaşma imzaladığını duyurmasının ardından yatırımcıları teşvik eden ve sporcuları çeken bir dizi dev proje başlatıldı.

 

803201-632858209.jpg

Şirin, bu oyunda Suudi kızlarını güzel bir yarın beklediğini söyledi (Independent Arapça ve Golf Suudi Arabistan)

 

Suudi Arabistan'da golfteki ilerleme kısmen, uygun fiyatlar ve oyuna devam etme şansı ile kadın golfçülere odaklanan gençlik geliştirme programlarından kaynaklanıyor. Ayrıca Aramco Takım Şampiyonası Serisinin, Cidde'deki Royal Greens Club'daki heyecan verici turunun ardından önümüzdeki ekim ayında ev sahibi Riyad Golf Club'a taşınması planlanıyor.

Suudi golf koçu Farah Mezher "Kadınların oyundaki etkinliği, özellikle ülkenin kadınlara yönelik, yeteneklerini ücretsiz antrenmanlara ve dünya şampiyonalarına katılımlarıyla destekleyerek verdiği büyük destek kapsamında artıyor" ifadelerini kullandı.

Kadınların varlığı

Mezher, amatör sahnenin ötesine profesyonelliğe geçmek isteyen oyuncular arasında büyük bir kadın grubunun olacağını belirtti. Ayrıca "Özellikle devletin onları turnuvalara katılmaya, kazanmaya ve kendilerini gerçekleştirmeye teşvik etmek üzere sağladığı benzersiz avantajlar ışığında, kadınların oyunlara katılmaları umuluyor" ifadelerini de sözlerine ekledi.

Antrenmanlara ara vermeden devam etmenin önemini vurgulayan antrenör "Bazı kadınlar golfü zaman zaman yaptıkları bir hobi olarak görüyorlar. Bu, gelişim sürecinde bir boşluk yaratıyor" ifadelerini kullandı. Kadın oyuncuların dış eğitim kamplarına katılmasının önemine dikkat çekerken, uluslararası oyuncuların deneyimlerini içeren, yerel ve uluslararası yarışmalara katılmalarının önemini de vurguladı.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU