Galatasaray'ın Avusturya kampı sona erdi... "Morutan ön plana çıktı, kendini takımın parçası olarak görmek istiyor"

Galatasaray, 8 Temmuz'da başladığı Avusturya kampını Strum Graz maçıyla noktaladı. Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın Avusturya kampını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynayacağı Zalgiris maçının hazırlıklarını İstanbul'da sürdürecek / Fotoğraf: AA

Süper Lig'de 2022-23 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

2023-2024 sezonu öncesi çalışmaları için 8 Temmuz'da Avusturya'da kampa giren sarı-kırmızılılar, dün oynadığı Strum Graz maçıyla buradaki periyodunu noktaladı. 

Avursturya'ya 31 oyuncuyla giden teknik direktör Okan Buruk, 10 ismi kampa götürmedi. 

 

 

Galatasaray'ın Avusturya kafilesinde Taylan Antalyalı, Cicaldau, Luyindama, Alpaslan Öztürk, Atalay Babacan, Oğulcan Çağlayan, Eren Aydın, Emirhan Kayar, Süleyman Luş ve Ali Yeşilyurt yer almadı.

Yeni transferler sol bek Angelino ile forvet Halil Dervişoğlu, resmi imzayı atmalarının ardından kampa katıldı. 

Öte yandan sarı-kırmızılı ekip kiralık kontartları biten ve yeniden kadroya dahil edilmesi planlanan Mauro Icardi ve Milot Rashica'dan yararlanamadı.
 

 

4 hazırlık maçı oynadı, Strum Graz'a mağlup oldu

Sarı-kırmızılı ekip, Avusturya kampında 4 kez sahaya inerken 2 galibiyet, 1'er yenilgi ve beraberlik yaşadı.

Okan Buruk'un öğrencileri ilk hazırlık maçında Kisvarda'yı 2-0 mağlup ederken ikinci müsabakada karşılaştığı Austria Wien ile 1-1 berabere kaldı.

15 Temmuz'da oynadığı karşılaşmada Csakvari'yi 4-2 ile geçen sarı kırmızılı ekip, kampın son gününde karşılaştığı Sturm Graz'a 2-0 mağlup oldu.

Strun Graz müsabakası, Okan Buruk'un öğrencilerinin karşılaştığı en ciddi rakip olurken Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta oynayacağı Zalgiris müsabakası öncesi takımın son durumunu görmeye olanak sağladı.

 

 

"Maçların skorları önemli değil, sadece fizik güçlerini arttırmaları gerekiyor"

Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın Avusturya kampını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Galatasaray'ın geride kalan sezonda iyi bir performans sergilediğini ve yeni sezon hazırlıklarına başladığını dile getiren Şenher, "Futbolcular hazırlık kampında kondisyon yüklüyorlar. Burada oynadıkları maçların skorları hiç önemli değil. Sadece fizik güçlerini arttırmaları gerekiyor" dedi.

Oynanan 4 hazırlık maçında Galatasaray'ın santrfor sorununun olduğunu, geçen sezonki önemli oyuncuların eksikliğinin de hissedildiğine dikkat çeken Şenher, "Galatasaray'ın santrfor sorunu çok belli. Galatasaray'da Torreira oynamayınca orta sahası da yok. Rashica gibi bir futbolcunun eksikliği görüldü" diye konuştu.

 

Morutan-GalatasaraySK.jpg
Morutan, geçen sezonu Pisa'da kiralık olarak tamamlamıştı / Fotoğraf: @GalatasaraySK

 

"Morutan ön plana çıktı, kendini takımın bir parçası olarak görmek istiyor"
 
Galatasaray yönetiminin bu eksikleri tamamlamaları gerektiğine vurgu yapan Şenher, kamp süreciyle ilgili şunları kaydetti:

Hazırlık kampları bütün takımlar için ölçüt olamaz. Yeni sezona hazırlanma, kondisyon, güç olarak daha üst seviyeye çıkma dönemleridir. Sabah idmana, akşam da hazırlık maçlarına çıkıyorlar. Avusturya kampında futbolcuların hepsi çok çalıştı. Galatasaray'da biraz Morutan ön plana çıktı. Kendini bu takımın bir parçası olarak görmek istiyor. Çok gayretliydi. Ama daha bir şey konuşmak için erken. Torreira'nın, Oliveira'nın sakatlığı bitecek. Icardi gelecek. Rashica'nın ne olacağı belli değil. Biraz sabırlı olup beklemek lazım. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Galatasaray elemeleri rahat geçer ancak play-off'a tam takım çıkması gerekir"

Galatasaray'ın mevcut durumunun gelecek hafta oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı için yeterli olacağını düşünen Şenher, "Galatasaray ön eleme turlarını rahatlıkla geçer. Oradaki takımlar Galatasaray ayarında takımlar değiller. Galatasaray kazanıp turları geçer. Ancak play-off'ta mutlaka tam takım olarak çıkmaları gerekir. O maç çok zor olacak. Gelecek haftakki maçta bir zorluk çekmeyecektir. Strum Graz yenilgisi o maça ölçü olamaz. Hazırlık maçında her şeylerini ortaya koyup mu oynayacaklar. Üstelik sakatlık tehlikesi de var. Kimsenin 'Strum Graz'a yenildi, kötü oynadı' diye eleştirme hakkı yok" diyerek sözlerini noktaladı. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU