Bisiklet antrenörü, üstsüz fotoğraf iddiaları nedeniyle Fransa Bisiklet Turu'ndan ayrıldı

Allan Davis, Lotto Dstny'nin Fransa Bisiklet Turu'ndaki sportif direktörlüğünden çekildi

Lotto Dstny, Fransa Bisiklet Turu'nda sportif direktör Allan Davis olmadan yarışacak (AFP)

Avustralyalı bir bisiklet antrenörü, internette bir kadına istenmeyen bir fotoğrafını gönderdiği iddialarının ardından Fransa Bisiklet Turu'ndan (Tour de France) çekildi.

Lotto Dstny'nin sportif direktörü Allan Davis, bu hafta sonu İspanya'nın Bask Bölgesi'nde başlayacak 21 etaplık yarışta takımı yönetecekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceki günlerde bir Twitter kullanıcısı, bir erkeğin üstsüz bir fotoğrafını gönderip "Bir otel odasında sıkıldım ve aklıma sen geldin" yazdığı direkt mesaj etkileşiminin ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Kullanıcı daha sonra aynı kişinin, görünüşe göre ilk tweet'in silinmemesi halinde yasal işlem başlatmakla kendisini tehdit ettiği başka ekran görüntüleri de yayımlamıştı.

Mesajda, "Nişanlım ve ben, bu mesajdan itibaren bir saat içinde yazılı ya da resmimi içeren, atma ihtimaliniz olan tüm tweet'leri silmenizi istiyoruz" ifadeleri yer alıyordu.

Avukatım ve ailem, sizi ya da sosyal medyada imajıma alenen zarar vermiş olabilecek başka birini ihbar etmek üzere halihazırda karakolda.

Konuyla ilgili yorum yapmayan Davis, görünüşe göre Twitter hesabını kapattı.

Davis'in takımı yaptığı açıklamada "Lotto Dstny, bir kişinin Twitter'da yayımladığı ve takımın spor direktörlerinden birine yönelik dile getirilen uygunsuz davranış iddialarını dikkate aldı" diye belirtti.

Lütfen bunun kişisel bir mesele olduğunu ve takımla hiçbir ilgisi olmadığını unutmayın. Huzuru koruma amacıyla, karşılıklı mutabakatla bu spor direktörünün Fransa Bisiklet Turu'na katılmamasına karar verildi.

Suçlamada bulunan kişi Guardian'a daha sonra bunun, İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nda altın madalya kazanan Davis'in kendisine gönderdiği ilk fotoğraflar olmadığına ve Davis'in kendisine spor sektöründe iş bulmasına yardım edebileceğini söylediğine dair kanıtlar gösterdi.

Fransa Bisiklet Turu, cumartesi günü İspanya'nın Bilbao kentinde başlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU