Ilia Topuria, gözünü UFC tüy siklet kemerine dikti

Cumartesi günü Emmett'i rahatlıkla geçen Gürcü tüy siklet, gözünü altın kemere dikti

(Instagram/@iliatopuria)

Gözünü UFC tüy siklet şampiyonuna diken Ilia Topuria, Alexander Volkanovski'yi "nereye gidersek gidelim" yenebileceğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Topuria, cumartesi günü Fight Night ana etkinliğinde Josh Emmett'i rahatlıkla yendi. Amerikalı tecrübeli dövüşçüyü alt eden Topuria, bir sonraki dövüşünde şampiyonluk için ringe çıkma arzusunu dile getirdi.

İspanya'dan çıkma, Almanya doğumlu Gürcü dövüşçü, pazartesi günü The MMA Hour'da yaptığı konuşmada bu talebini yineledi.

Avustralyalı Volkanovski'yle kendi topraklarında dövüşmeyi kabul edip etmeyeceği sorulan 26 yaşındaki dövüşçü şunları söyledi:

Hiç sorun değil. Eğer dünyanın en iyisi olduğumu düşünüyorsam, onu Avustralya'da, Las Vegas'ta, Miami'de, İspanya'da yenebilirim; nereye gidersek gidelim, onu yenerim. Yer önemli değil.

Şu anda gerçekten şampiyonluk kemerini almaya odaklanmış durumdayım. Hak ettiğimi bildiğim o unvan maçına çıkmak istiyorum. Ama İspanya'ya gidip [eski şampiyon] Max Holloway'le İspanya'da dövüşmem için bir teklifle gelirlerse belki... çünkü isimsiz biriyle dövüşmek için İspanya'ya gitmemi söylerlerse o dövüşü [kabul etmeyeceğim] çünkü o kemer için şansımı denemek istiyorum.

Ama çıkıp bana 'UFC'yi İspanya'ya götürmek istiyoruz ve sen Max Holloway'le dövüşeceksin' derlerse, 'Tabii ki evet, gidelim, yapalım' derim. Halkımın önünde dövüşmek istiyorum.

Volkanovski, unvanını temmuzda geçici şampiyon Yair Rodriguez'e karşı koruyacak ve bu dövüşün galibi muhtemelen Topuria'nın sıradaki rakibi olacak ancak Holloway nisanda Arnold Allen'ı puanla geride bırakarak tüy siklette yarışın içinde kaldı. Hawaiili sporcunun ayrıca eylülde "Koreli Zombi" Chan Sung Jung'la bir karşılaşma yapması planlanıyor.

Topuria, "Dediğim gibi, sahip olduğum en iyi becerilerden biri sabır" diye ekledi.

Bekleyebilirim. Gencim, 26 yaşındayım, hayattan zevk alıyorum. Sahip olduğum her şeyden memnunum, bu yüzden bekleyebilirim. Hiçbir şey için acele etmedim. Sorun değil.

Benim için fark etmez. Dünya şampiyonu olmak gibi bir hedefim var ve beklemem gerekiyorsa hayatım boyunca beklerim. Neden 6 ay ya da onun gibi bir süre daha beklemeyeyim ki? Bekleyeceğim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU