Derbinin hakemi Ali Şansalan tartışmaların odağında: Atama "Üç Büyükler"i karşı karşıya getirdi

Beşiktaş ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek müsabakanın hakemi tıpkı önceki derbilerdeki gibi yeniden tartışmaların odağında. Şansalan, kariyerinin ilk derbi müsabakasına çıkacak

Ali Şansalan / Fotoğraf: AA 

Süper Lig'in 32. haftası, Beşiktaş'ın Galatasaray'ı konuk edeceği müsabakaya sahne olacak.

Futbol kamuoyunun yoğunlaştığı derbi müsabakanın dikkat çeken en önemli ismi ise hakem Ali Şansalan oldu.

Sosyal medyada Beşiktaş'ın derbiye Ali Şansalan'ı istediği iddiasıyla başlayan tartışmalar, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de konuya dahil olmasıyla alevlendi.

 

 

Beşiktaş Kulübü ise yaşananlar sonrası önceki gün resmi siteden yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı.

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin Galatasaray ile oynayacakları müsabakayı Ali Şansalan'ın yönetmesini istediği yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Kamuoyunu meşgul eden bu tarz manipülatif iddia ve haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

TFF, Süper Lig'de haftanın hakemlerini açıkladığında derbiye Ali Şansalan'ın atandığı görüldü. Açıklama sonrası Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in TFF'nin Riva'daki merkezini ziyareti ve başkan Mehmet Büyükekşi ile yaptığı görüşme medyada geniş yer buldu.

 

 

Fenerbahçe ise olayın sosyal medyada kendileriyle ilişkilendirildiğini aktardığı açıklamada şunları kaydetti:

Beşiktaş- Galatasaray maçını yönetecek hakem Ali Şansalan'ı Başkanımız Ali Koç'un talep ettiği gündemi, bir kulübün yönetim kuruluyla bağlantılı olarak futbol gündemini ne kadar manipülatif bir noktaya getirebileceğinin fotoğrafı olmuştur! Başkanımız Ali Koç'un ve Kulübümüzün iki takımın maçı ile ilgili hiçbir yorumu, görüşü, kimseyle görüşmesi, yönlendirmesi tabi ki olmamıştır!... Bu konuda manipülasyon yapan, Fenerbahçe üzerinden oluşturdukları gündemle derbi maçta kendisine fayda sağlamaya çalışanların dikkate alınmamasını kamuoyundan rica ediyoruz."

 

 

İlk derbisinde gerilimin ortasında kaldı

Ali Şansalan, tüm bu gerilimin odağında kalarak belki de derbi maçın en önemli ismi olacak. 

Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray'ın birçok maçında görev alan Şansalan, kariyerinin ilk derbisini yönetmeye hazırlanıyor.

Beşiktaş, Ali Şansalan'ın düdük çaldığı 13 maçın 8'ini kazanırken 1 kez yenildi. Galatasaray ise 12 müsabakanın 8'ini kazandı, 2'sinden mağlubiyetle ayrıldı. 

Şansalan Beşiktaş'ın maçlarında 1, Galatasaray'ın karşılaşmalarında ise 4 kez penaltı kararı verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sezon 16 kez orta hakem olarak görev aldı. Şansalan'ın görev aldığı müsabakaların 9'unu ev sahibi ekipler kazanırken 4'ünü deplasman takımları kazandı. 3 maç berabere tamamlandı.

Söz konusu karşılaşmalarda 82 kez sarı kartına başvuran Şansalan'ın maç başı ortalaması 5,1 olarak gerçekleşti. Şansalan bu alanda en çok sarı kart gösteren 4. hakem oldu. 

Ali Şansalan 16 maçta 3 kez kırmızı kart gösterirken, bu kartların tamamını deplasman takımları için kullandı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU