Yüzüklerin Efendisi üçlemesi sinemalara geri dönüyor

Klasik filmler, etkinliğe katılan sinema zincirlerinde üç gün boyunca gösterilecek

Elijah Wood ve Sean Astin, Yüzüklerin Efendisi'nde Frodo ve Sam rolünde (New Line Cinema)

Peter Jackson'ın ikonik Yüzüklerin Efendisi üçlemesi bu yaz sinemalarda yeniden gösterime giriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her filmin genişletilmiş ve yeniden düzenlenmiş bir versiyonu AMC, Cinemark ve Regal dahil ABD'deki etkinliğe katılan sinemalarda ilk kez gösterime sunulacak.

Her genişletilmiş versiyon, gelecekteki olay örgüsünü kuran ve Hobbitler'le ana karakterler hakkında daha fazla bilgi sağlayan ek görüntüler, daha fazla sahne ve ekstra diyalog içerdiğinden, bu paranızın karşılığını daha fazla alacağınız anlamına geliyor.

Jackson, 2020'de üç filmi 4K Ultra HD olarak yeniden yayımlamak üzere yeniden düzenlemiş ve "aynı zamanda çekilmiş gibi" görünmelerini sağlamıştı.

Warner Bros. ve Fathom Events işbirliğiyle düzenlenen üç günlük etkinlik 8 Haziran'da ilk film olan 2001 yapımı Yüzük Kardeşliği'yle (The Fellowship of the Ring) başlayacak, ardından 9 Haziran'da 2002 yapımı İki Kule (The Two Towers) ve 10 Haziran'da 2003 yapımı Kralın Dönüşü (The Return of the King) gelecek.

Hayranlar biletleri Fathom Events'in internet sitesinden satın alabilir.

J. R. R. Tolkien'in çok satan fantezi serisinden uyarlanan Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Elijah Wood, Tek Yüzük, Sauron'un eline geçmeden onu yok etmesi gereken Hobbit Frodo Baggins rolündeydi.
 

Elijah Wood

Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nde Frodo Baggins rolünde (New Line Cinema)​​​​​​​


Amazon'un dijital yayın platformu Prime Video,  filmlerin ilk dizi spin-off'u olan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin ilk sezonunu 2022'de yayımlamıştı.

Bu yıl ikinci sezonunun yayımlanması beklenen dizi, J. R. R. Tolkien'in Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki olayların binlerce yıl öncesinde geçiyor.

Morfydd Clark'ın (filmlerde Cate Blanchett tarafından canlandırılan) elf Galadriel'i oynadığı dizi, Sauron'un Yüzüğü'nün yaratılışına giden olayları ve Orta Dünya'da yaşanan acımasız savaşın sonrasını anlatıyor.

Diziyi "Orta Dünya'ya muhteşem bir sinematik dönüş" diye öven Kevin E. G. Perry, The Independent için kaleme aldığı 4 yıldızlı eleştirisinde şunları yazmıştı

Bugüne kadar yapılmış en pahalı TV dizisi, J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi eklerini karıştırıyor ve altın buluyor.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin birinci sezonu Prime Video'da izlenebilir.

Geçen nisanda Wood, Yüzüklerin Efendisi'nin "şaşırtıcı" yeniden çevrimleri hakkındaki kararını GQ'ya açıklamıştı:

Heyecanlıyım. Umarım iyi olur. Şaşırdım, neden şaşırdığımı bilmiyorum çünkü elbette daha fazla film olacaktı.

"Açıkçası bunun özünde çok para kazanma arzusu var. Bir grup yöneticinin 'Hadi gerçekten harika sanat yapalım' demesi değil" diye ekledikten sonra konuya açıklık getirmişti: 

Ve yine kimseyi suçlamıyorum çünkü elbette bu ticaret. Ama büyük sanat ticaretten doğabilir. Yani bu ikisi birbirini dışlayan şeyler değil.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU