Joshua - Franklin maçında boksörler ne kadar kazandı?

Britanyalı boksör, ringe dönüşünde ABD'li rakibini mağlup etti

(Andrew Couldridge/Reuters)

Anthony Joshua, Jermaine Franklin'i puanla yenerek dövüşlere döndü. Oleksandr Usyk'in üst üste iki kez mağlup ettiği Britanyalı boksör, güvenini kısmen geri kazandı.

Eylül 2021 ve Ağustos 2022'de kendisinden daha fazla puan alan Usyk'e yenilen 33 yaşındaki Joshua, bu dövüşlerin ilkinde dünya ağırsıklet şampiyonu unvanlarını kaybetmiş ve ikincisinde de kemerleri geri kazanamamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak "AJ" puanla kazansa da ABD'li Franklin'i devirecek gözü karalıktan yoksundu.

Dillian Whyte'a da puanla kıl payı kaybeden Franklin gönüllerin kazananı olurken bu maçın sonucu, cevaplardan daha fazla soruyu ortaya çıkarıyor.

Sports Lens'e göre 29 yaşındaki Franklin, Joshua'ya karşı önceki geceki ana dövüş için yaklaşık 18 milyon 912 bin TL aldı. Öte yandan sponsorluk anlaşmaları da eklendiğinde bu miktarın yaklaşık 23 milyon 640 bin TL'nin üzerine çıkabileceği bildiriliyor.

Öte yandan Joshua'nın bu dövüşten muhtemelen 236 milyon 407 bin TL civarında kazanacağı söyleniyor. Geçen sefer Joshua'nın yaklaşık 780 milyon 145 bin TL kazandığı bildirilmişti. Ama Joshua'nın önceki akşam Franklin'le yaptığı maçın Usyk'le arasındaki ikinci maç ölçeğinde olmadığı kuşkusuz. Her halükarda Britanyalı boksör, bokstaki en büyük ilgi odaklarından biri olmaya devam ediyor. Temel ücreti ve sponsorlukları bir araya getirildiğinde, önceki gece Joshua için bir başka büyük ödeme günüydü.

Geçen ay önceki geceki ana dövüşle ilgili ilk basın toplantısında konuşan Joshua, motivasyonunun "para, para, para" olduğunu söylemişti.

Joshua, "Para kazanmayı seviyorum, cidden" demişti.

Ben beş parasız kaldım, ailem beş parasız kaldı, bu b*kun ne demek olduğunu bilirim. En başa dönme korkusuyla, hep boks dışında işler kurdum ama işim bittiğinde, artık kimse beni umursamayacak. Bu yüzden hâlâ buradayken bunu en iyi şekilde değerlendireceğim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU