İstanbul Maratonu'nu kazanan isimler belli oldu

44. İstanbul Maratonu'nda halk koşusuna yaklaşık 30 bin kişi katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen, N Kolay'ın isim sponsorluğundaki 44. İstanbul Maratonu koşuldu. Erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, maratonu birinci tamamladı. (Fotoğraf: AA)

N Kolay 44. İstanbul Maratonu'nda yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı halk koşusu da gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Altunizade Köprüsü yakınlarında verdiği startla katılımcılar koşuya başladı. 8 kilometrelik parkur, renkli görüntülere sahne oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazı katılımcıların ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerken, bazı katılımcılar da köprüdeki dubaların üzerine çıkarak fotoğraf ve video çekti. Gruplar halinde katılım sağlayan bazı yarışçıların ise grup veya derneklerine ait pankartlar taşıdıkları dikkati çekti.

Her yaş ve kesimden katılımcılar, yazdan kalma sıcak havayı da değerlendirdi. Katılımcılar bazıları yürüyerek bazıları da koşarak, kıta değiştirmenin keyfini yaşadı.

Katılımcılar, 8 kilometrelik parkuru Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inerek Dolmabahçe'deki Vodafone Park önünde tamamladı.

Kazananlar

44. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Robert Kipkemboi, parkur rekoru kırarak kazandı. Kadınlarda da Etiyopyalı atlet Sechale Dalasa kazandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU