Ukraynalı tenisçi Kostyuk, Belaruslu rakibi Azarenka'nın elini sıkmadı

Rakibiyle ABD Açık'ta karşılaşan Ukraynalı raket, "Bu benim kararımdı" dedi

Kostyuk, ABD Açık'taki müsabakada Belaruslu rakibine yenilmişti (Reuters)

ABD Açık'ta Ukraynalı tenisçi Marta Kostyuk, Belaruslu rakibi Victoria Azarenka'nın elini sıkmadı.

Kostyuk, dün yapılan maç öncesinde Azarenka'ya mesaj göndererek, maç sonunda kendisiyle el sıkışmayacağını söylediğini belirtti.

20 yaşındaki Ukraynalı raket, "Bu benim kararımdı. Müthiş bir maç yaptık, çok iyi bir rakip. Kendisine sporcu olarak saygı gösteriyorum. Yaptığımın onun kişiliğiyle bir ilgisi yok" dedi.

Azarenka ve Kostyuk, 24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in verdiği askeri operasyon emirle başlayan savaştan beri ilk kez karşılaştı.

Maç Azarenka'nın galibiyetiyle sonlanırken, sporcular sahadan ayrılmadan önce el sıkışmak yerine raketlerini çarpıştırdı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kostyuk, savaşın başından beri Kremlin'i eleştirdiği gibi diğer Ukraynalı sporculara da savaşa karşı yeterince seslerini çıkarmadıkları gerekçesiyle tepki göstermişti.

33 yaşındaki Azarenka, martta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, savaşın sona ermesini istediğini söylemiş fakat Belarus'u ya da Rusya'yı açıkça kınamamıştı.

2012'de Avustralya Açık'ı kazanarak Grand Slam şampiyonluğuna sahip ilk Belaruslu kadın tenisçi olan Azarenka, geçen hafta New York'ta Ukrayna için düzenlenen bir hayır etkinliğine katılmayı da planlamıştı.

Fakat Kostyuk başta olmak üzere diğer Ukraynalı sporcuların itirazlarının ardından Tennis Plays for Peace organizasyonu, Azarenka'nın katılma talebini reddetmişti.

Belaruslu raketse olaya tepki göstererek, "Şu anda gerçekten güç durumda olan bir halka yardım etmek için düzenlenen bir etkinliğe neden katılamıyorum? Bu saçma sapan bir şey" demişti.

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon da nisanda Rus ve Belaruslu tenisçilerin turnuvaya katılmasına izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Azarenka da bu durumdan etkilenmiş ve müsabakalarda yer almamıştı.

191. gününde de çatışmaların sürdüğü savaşta Belarus, Ukrayna'ya karşı Rusya'ya destek verdiğini açıklamıştı.



Independent Türkçe, BBC, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU