4 soruda Tyson Fury - Dillian Whyte unvan maçı: Boksörler kaç para kazanacak?

Britanyalı ikilinin mücadelesinde Fury'nin Dünya Boks Konseyi unvanı da ortada olacak

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Tyson Fury, Dünya Boks Konseyi unvanını kendisi gibi Britanyalı olan Dillian Whyte'a karşı korumaya çalışacak (Reuters)

Tyson Fury'nin ağır sıklet şampiyonu unvanını korumak için çıkacağı bir sonraki mücadele ufukta belirdi: Dünya Boks Konseyi (WBC) şampiyonu dövüşçü, kendisi gibi Britanyalı olan Dillian Whyte'la ringe çıkmaya hazırlanıyor.

Aralıkta Fury'den kemerini Whyte'a karşı koruması istenmişti. Ara unvan sahibi Whyte, "Çingene Kral"ın zorunlu rakibi.

Görünüşe göre Whyte, müsabaka sözleşmesini 22 Şubat son tarihinden hemen önce imzaladı ve Fury'nin provokasyonlarını takiben nihayet maçı resmileştirdi.

Fury paylaştığı bir Instagram hikayesinde "Aman Tanrım! Dillian Whyte 8 milyon dolarlık sözleşmesini imzaladı” ifadelerini kullandı.

Ne sürpriz ama! Tam bir aptal. Bu bir tartışma konusu olabilir mi? Adam hayatında alabileceği en büyük ödeme için imza attı.

Dillian Whyte'ı kesinlikle ucuz bir su balonu gibi patlatacağım çünkü işe yaramazın tekisin, seni koca serseri. Seni işe yaramaz sosis!

İşte müsabaka hakkında bildiğimiz her şey.

Ne zaman gerçekleşecek?

Fury sosyal medya üzerinden mücadelenin 23 Nisan'da gerçekleşeceğini doğruladı.

Dövüş nerede olacak?

Fury ve organizatörü Frank Warren dövüşün Birleşik Krallık'ta gerçekleşeceğini defalarca söylemişti: Bu, şampiyonun 2018'den bu yana kendi memleketinde çıkacağı ilk müsabaka.

Cardiff ve Londra müsabakaya ev sahipliği yapacak potansiyel şehirler olarak tartışılmıştı. İngiltere'nin başkenti seçilirse maçın Wembley Stadyumu'nda yapılması ihtimaller dahilinde.

Dövüşçüler ne kadar kazanacak?

Fury'nin organizatörü Frank Warren yaklaşık 30 milyon sterlin (yaklaşık 565 milyon TL) teklif ederek Whyte'ın organizatörü Eddie Hearn'ün verdiği 23 milyon sterlini (yaklaşık 435 milyon TL) geçip kese bahsini kazandı. Her ikisi de boks tarihinde rekor teklifler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahis kesesinin şampiyon Fury lehine yüzde 80/20 olarak bölünmesi kararlaştırıldı fakat bölüştürme toplam kazanan teklifin yalnızca yüzde 90'ını (27 milyon sterlin, yaklaşık 505 milyon TL) içeriyor çünkü organizatörün kalan yüzde 10'u kenara koyması gerek.

Sonuç olarak Fury yaklaşık 21,5 milyon sterlin (yaklaşık 405 milyon TL), Whyte ise yaklaşık 5,5 milyon sterlin (yaklaşık 105 milyon TL) alacak.

Kazanan dövüşçü, kenara konan yüzde 10'u da alacak (3 milyon sterlin, yaklaşık 55 milyon TL).

Dövüşçülerin kariyerleri nasıl?

33 yaşındaki Fury, 31 galibiyet, 0 mağlubiyet ve 1 beraberlikle (22 nakavt) daha önce hiç yenilmedi. Deontay Wilder karşısındaki ilk maçından tartışmalı split beraberlikle (boksta üç hakemden ikisinin farklı oyuncuların kazandığını söylediği, üçüncü hakeminse beraberlik kararı verdiği maç sonucu -çn.)  ayrılan "Çingene Kral", ardından son iki maçında Amerikalı dövüşçüye karşı teknik nakavtla galip gelmişti.

34 yaşındaki Whyte'ın profesyonel kariyerindeyse 28 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 19 nakavt var. En son Mart 2021'de dövüşen Whyte, Aleksander Povetkin'i nakavt ederek Rus boksör karşısında Ağustos 2020'de aldığı teknik nakavt mağlubiyetinin rövanşını almıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/boxing

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU