Netflix'in yeni dizisi kafaları karıştırdı

Kimi "10 üzerinden 10" dedi, kimi "ırkçılıkla" suçladı

Tehlikeli Saatler, Belçika'da Netflix'teki en çok izlenen İngilizce olmayan diziler arasında birinci sırada yer alıyor (Netflix)

Hollanda yapımı gerilim Tehlikeli Saatler (Het Gouden Uur), çoğu Netflix izleyicisinin yeni favorisi olurken bazı kullanıcılardan da sert eleştiriler aldı.

İlk sezonu Hollanda'da 23 Ekim 2022'de gösterime giren dizi, sosyal medyada hem olumlu hem de olumsuz yorumlar alıyor. 

Terör saldırısının ardından zamanla yarış

15 Aralık'tan itibaren Hollanda dışındaki ülkelerde de gösterilmeye başlayan gerilim, ülkedeki terör saldırılarıyla ilgisi olabilecek arkadaşı Faysal'ı bulmaya çalışan Mardik Sardagh adlı dedektifin etrafında dönüyor. 

Netflix, 18 yaşından büyük izleyiciler için uygun olduğunu belirttiği 2022 yapımı dizinin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Amsterdam'da yaşanan bir terör saldırısının ardından Afgan kökenli Hollandalı bir dedektif, şüphelileri bulmak için zamanla yarışır. İçlerinden biri, belki de eski bir arkadaşıdır.

Süresi 48 ve 51 dakika arasında değişen 6 bölümlük dizide Hollandalı oyuncular Nasrdin Dchar ve Abbas Fasaei, Mardik'le Faysal'ı başarıyla canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

23 ülkede en çok izlenen 10 dizi arasına girmeyi başaran Tehlikeli Saatler'in ikinci sezonuyla ilgili kafa karıştıran haberler dolaşıyor.

Comingsoon.net'te yer alan bir haber, NL Film'in geçen mayısta Tehlikeli Saatler'in ikinci sezon hazırlıklarına başladığını duyurmuştu. Bir başka haberdeyse gerilimin mini dizi olarak çekildiği ve devamının gelmeyeceği ifade edildi. 

Dizinin farklı ülkelerde de gösterime girmesiyle izleyiciler, sürükleyici gerilimi övmek ve birbirlerine tavsiyede bulunmak için sosyal medyaya akın etti.

"Puanım 10 üzerinden 10"

Bir Twitter kullanıcısı Tehlikeli Saatler için "Onayımı aldı, gerçekten iyi bir diziydi. Üstelik ikinci sezon onayını da aldı" diye yazdı.

Bir izleyici diziyi "çılgınca" diye nitelerken bir diğeri ekledi:

Netflix'teki Tehlikeli Saatler'e puanım 10 üzerinden 10.

Bir kullanıcıysa şöyle dedi:

Tehlikeli Saatler'i izlemeye yeni başladım ve gerçekten çok iyi ilerliyor.

"En ırkçı propaganda dizilerinden"

Olumlu yorumlara rağmen diziyi beğenmeyen kullanıcılar da var. Dizinin ırkçılığı teşvik ettiğine inanan bir kullanıcı şunları yazdı: 

Netflix'teki Tehlikeli Saatler, en ırkçı propoganda dizilerinden biri olmalı.

Olumsuz yorum yapan bir başka sosyal medya kullanıcısı da dizinin ırkçı olduğu fikrine katıldı ve dizideki polisleri "korkak" diye niteleyerek kötüledi.


Independent Türkçe, Daily Mail, Comingsoon.net

DAHA FAZLA HABER OKU