İzleyiciler yeni spor dramasına övgüler yağdırdı: "Yılın filmi"

"Sinemaya neden gittiğimizi hatırlatıyor"

27 yaşındaki Zendaya, kadın dergisi Elle'e filmle ilgili yaptığı açıklamada "Bu rolü üstlenmek biraz korkutucuydu" dedi (Metro-Goldwyn-Mayer)

Sinemaseverler, cuma günü sinemalarda gösterime giren spor filmi Rekabet (Challengers) için "10 üzerinden 10" ve "kesinlikle olağanüstü" yorumunu yapıyor.

Gişede büyük başarı yakalaması beklenen filmde Zendaya, bir sakatlık yaşadıktan sonra kariyerini bırakıp antrenörlüğe yönelen eski tenis dehası Tashi Duncan'ı canlandırıyor. 

Tashi, Mike Faist tarafından canlandırılan eşi Art'ı çalıştırmaya başlıyor ve bir turnuvada eski sevgilisi Patrick'e rakip olmasıyla aşk üçgenine sürükleniyor.

"Eğlenceli bir aşk üçgeni"

Rakebet, sinema yazarları tarafından övgüyle karşılandı ve eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 87 gibi yüksek bir puan almayı başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington Post'tan Ty Burr filmi "akıcı, seksi, son derece eğlenceli bir aşk üçgeni" diye tanımladı. 

Hollywood Reporter'dan David Rooney ise filmi "zekice, baştan çıkarıcı ve cinsel gerilimle dolu" sözleriyle özetlerken, "Rekabet, Luca Guadagnino'nun tartışmasız bugüne kadarki en zevkli filmi" yorumunu yaptı.

Sinemaseverler de vakit kaybetmeden filmle ilgili düşüncelerini paylaşarak olumlu eleştirileri ikiye katladı.

Gösterime girer girmez Rekabet'i izleyen sinemaseverler, filmi övmek için sosyal medyaya akın etti. 

Rekabet yıl boyunca izlediğim en iyi film. Zendaya, Josh ve Mike inanılmazdı! Ve şimdiden konuşulduğunu duyuyorum. 10 üzerinden 10.

Filmden övgüyle bahseden başka bir izleyici de şöyle dedi:

Rekabet yılın filmi. Aşk üçgeni, cinsel gerilim, diyaloglar, müzikler, Zendaya, sinematografi... Bu film beni ekrana yapıştırdı. Bunun gibi filmler bana sinemayı neden bu kadar çok sevdiğimi hatırlatıyor.

İtalyan yönetmen Luca Guadagnino'dan övgüyle bahseden bir izleyici de ekledi:

Rekabet, iyi bir tenis maçının temposunda geçen ateşli, seksi bir spor filmi. Müthiş bir müziğin desteklediği Luca Guadagnino, hikayeye heyecan katıyor.

Rekabet'in son dakikalarından çok etkilendiğini belirten bir sinemasever de şöyle dedi:

Rakebet bize sinemaya neden gittiğimizi hatırlatıyor. Başından sonuna kadar kesinlikle heyecan verici. Üç başrol oyuncusunun konuştuğu her kelimeye kilitlendim. Film bittiğinde sesli olarak bağırıp alkışlamayalı epey zaman olmuştu ama bu film bunu başardı. O son 10 dakika...


Independent Türkçe, Daily Mail, Washington Post, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU