Eleştirmenlerin demediğini bırakmadığı aksiyon, Netflix'te fırtına gibi

Bazıları film için "O kadar kötü ki iyi" yorumunu yapıyor

Denizci'de başroldeki John Cena'ya Robert Patrick, Kelly Carlson, Anthony Ray Parker ve Abigail Bianca eşlik ediyor (WWE Studios)

John Cena'nın eleştirmenlerce yerden yere vurulan aksiyon filmlerinden Denizci (The Marine), Netflix'te gösterime girer girmez en çok izlenenler arasına girmeyi başardı.

Yayın platformu, 18 yaşından büyük izleyiciler için uygun olduğunu vurguladığı aksiyonun konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Eski bir deniz piyadesi, acımasız bir mafya babası ve ekibi tarafından kaçırılan eşini kurtarmak için her yola başvurur.

2006'da gösterime giren aksiyonun yapımcılığını World Wrestling Entertainment'ın (WWE) kurucularından Vince McMahon üstleniyor.

Sadece 17 puan alabilmişti

Profesyonel güreşçi John Cena'nın ilk oyunculuk denemesi olan film, eleştirmenlerden kötü yorumlar almıştı. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 17 puana sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinemalarda gösterime girmesinden yaklaşık 20 yıl sonra Denizci, Netflix izleyicileriyle buluşur buluşmaz küresel bir hit haline geldi.

18-24 Aralık haftasında 7,6 milyon saat izlenen ve toplamda 5 milyon kez görüntülenen Denizci, ilk haftasında en çok izlenen filmler listesinin 10. sırasında yer almayı başardı.

John Bonito'nun yönettiği, senaryosunu Michelle Gallagher ve Alan B. McElroy'un yazdığı aksiyon, büyük ölçüde olumsuz eleştiriler almıştı.

"O kadar kötü ki iyi"

Filmdeki her şeyin çok abartıldığı konusunda fikir birliği olsa da eleştirmenler bir anlamda ikiye bölünmüştü: Bazıları film için "O kadar kötü ki iyi" yorumunu yaparken diğerleri aksiyonun düpedüz kötü olduğunu düşünüyordu. 

Denizci gişede de başarılı olamadı ve 15 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık sadece 22 milyon dolar hasılat elde etti.

Denizci, yine de bir şekilde başrollerinde WWE güreşçilerinin yer aldığı 5 devam filminden oluşan bir seri yaratmayı başardı. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Daily Voice

DAHA FAZLA HABER OKU