Denzel Washington'dan eski rol arkadaşına şaşırtan Oscar tavsiyesi

"O bizim neslimizin en büyük aktörü"

Senaryosunu David Ayer'ın kaleme aldığı İlk Gün, diziye de uyarlandı (Warner Bros)

2002'deki Akademi Ödülleri'nde aday olduğu kategoride Oscar'ı kazanamayan ünlü oyuncu Ethan Hawke, İlk Gün'deki (Training Day) rol arkadaşı Denzel Washington'ın kendisine verdiği tavsiyeyi açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki usta aktör 2001 yapımı filmdeki rolleriyle En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında aday gösterilmişti.
 
Washington kendi kategorisinde ödülü kazanırken, Iris'teki performansıyla Jim Broadbent, Hawke'u geride bırakarak heykelciği evine götürmüştü.

Hawke, Who's Talking to Chris Wallace adlı sohbet programına konuk oldu. 53 yaşındaki aktör, Washington'ın tören sırasında kulağına Oscar'ı kaybetmenin aslında daha iyi olduğunu fısıldadığını açıkladı.

Washington, Hawke'a şöyle demiş:

Bir ödülün senin statünü yükseltmesini istemezsin. Ödülün statüsünü yükseltmek istersin.

Son olarak Netflix'in çok izlenen gerilim filmi Dünyayı Ardında Bırak'ta (Leave the World Behind) Julia Roberts'la birlikte rol alan Hawke, Washington'a övgüler yağdırdı:

O bizim neslimizin en büyük aktörü.

Sunucu Wallace, Hawke'a 2002'deki törende Oscar'ı kazanmış olmayı tercih edip etmeyeceğini sorduğunda aktör, aday gösterildiği için minnettar olduğunu söyledi.

Oscar töreninde Denzel Washington'ın yanında oturuyordum ve Ian McKellen'a karşı aday gösterildim. Ben zaten kazanmıştım.

Antoine Fuqua'nın yönettiği İlk Gün, Los Angeles Polis Teşkilatı'nda çalışan iki narkotik uzmanının Los Angeles'taki uyuşturucu çeteleriyle yaptığı savaşı konu alıyordu.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU