Yeni korku filminin yıldızı: "Babam izlerken bayılıyordu"

"Yemin ederim kolumda tırnak izleri var"

30 milyon dolar bütçeyle çekilen Omen: İlk Kehanet, ABD'de de 5 Nisan'da izleyiciyle buluştu (20th Century Studios)

Omen: İlk Kehanet'in (The First Omen) yıldızı Nell Tiger Free, ailesinin bol kanlı filmi izlerken zor anlar yaşadığını hatta babasının "neredeyse bayılacağın" açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'de 12 Nisan'da gösterime girecek film, kiliseye hizmet etmek üzere Roma'ya gönderilen Amerikalı bir kadının kendi inancını sorgulamasına sebep olan bir karanlıkla karşılaşmasını konu alıyor.

Omen: İlk Kehanet'te, geçen yıl Yaşamak'la (Living) En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilen Bill Nighy de karanlık komploya öncülük eden bir rahibi canlandırıyor. 

Film, Gregory Peck'in başrolünü oynadığı 1976 yapımı ikonik The Omen'den yaklaşık 50 yıl sonra gösterime giriyor.

"Kolumda tırnak izleri var"

24 yaşındaki Nell Tiger Free, People'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Annem korku filmlerini sevmez, çok ama çok midesi bulanır, bu yüzden galada yanımda oturmak zorunda kaldı. Yemin ederim kolumda tırnak izleri var. Film boyunca bana öyle sıkı sarılmıştı ki.

Game of Thrones'la da tanınan Free, annesinin "rol aldığı yapımlarda başına kötü bir şey gelmesini asla kaldıramadığını" söylüyor.
 


"Ekranda başıma pek çok kötü şey geldi. Başımdan vuruldum, diri diri yakıldım, bir sürü şey" diyen aktris ekledi: 

O yüzden annem bu filmde, özellikle de son sahnelerde, gerçekten çok zorlandı.

Amerikalı oyuncu, babasının da filmi izlerken neredeyse bayılacağını anlattı.

Tawfeek Barhom, Sonia Braga ve Ralph Ineson'ın da rol aldığı Omen: İlk Kehanet'in yönetmenliğini Arkasha Stevenson üstleniyor.

İkonik rolü oynadığında 5 yaşındaydı

Harvey Stephens, 1976 yapımı kült klasikte şeytan-çocuk Damien Thorn'u canlandırdığında henüz 5 yaşındaydı ve Peck'le Lee Remick de onu evlat edinen Robert ve Katherine Thorn rolündeydi.

The Omen, eleştirmenlerden olumsuz eleştiriler de alsa da ticari bir başarı göstererek ABD gişelerinde 60 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti.

1976'nın en çok hasılat yapan yapımlarından biri olan korku filmi, iki dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve Jerry Goldsmith'e En İyi Orijinal Film Müziği ödülünü kazandırmıştı.


Independent Türkçe, People, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU