Baby Reindeer'da izleyicileri şaşkına çeviren detayın sırrı ne?

Psikolog, görüşünü açıkladı

11 Nisan'da gösterime giren dizi 7 bölümden oluşuyor (Netflix)

Bir psikolog, Netflix'in hit dizisi Baby Reindeer'ın dikkat çeken detayıyla ilgili bir teori ortaya attı.

Yazar ve başrol oyuncusu Richard Gadd'ın kendi gerçek hikayesinden uyarladığı dizi, Donny Dunn karakteriyle ısrarlı takipçisi Martha'nın ilişkisini konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlgi çeken dramada Gadd'a, muhteşem bir performans sergileyen Jessica Gunning eşlik ediyor.

Dizide Dunny, ısrarlı takipçisinden gelen onbinlerce e-postayla bombardımana tutuluyor. Ancak izleyiciler, bilgisayardan gönderilmesine rağmen her bir e-postanın "iPhone'umdan gönderildi" ibaresiyle bitmesi karşısında şaşkına döndü.

İşin tuhaf yönüne değinen psikolog Dannielle Haig, LADbible'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

İmza, cihazdan ziyade cihazın temsil ettiği şeyle ilgili. Profesyonel bir sınıfa ait olma duygusu, saygı duyulan ve başarılı olduğu bir dünya. Bu, mevcut yaşamının aksine bir istikrar ve normallik imajı yansıtma çabası.

Psikolog Haig, açıklamasına "Bir iPhone'a sahip olmamasına rağmen e-postalarını 'iPhone'umdan gönderildi' şeklinde imzalaması, eski statüsüyle sembolik bir bağ kurabilir" diye devam etti.

Bu küçük ama kasıtlı aldatma eylemi, hapse girmesiyle paramparça olan önceki kimliğini korumaya yönelik derinlerde yatan ihtiyacını yansıtıyor olabilir.

Hayranlara çağrı

Dizide Martha'yı canlandıran 38 yaşındaki Gunning, açıklama yaparak hayranlarından gerçek "Martha Scott'ın kim olduğunu bulmaya çalışmaktan vazgeçmelerini" rica etmişti.

Daha önce Onur (Pride) filminde ve BBC dizisi The Outlaws'da rol alan Gunning, bazı hayranların "diziyi anlayamadığını" söylemişti.

Gunning, BBC'ye yaptığı açıklamada dizide "kurban ve kötü adam" olmadığını, Martha'yla Gadd'ın "ortak noktasının yalnızlık olduğunu" söyledi.

Eğer diziyi seviyorsanız ve hayranıysanız, sizi birbirinize bağlayan Martha ve Donny'nin hikayesine sadık kalmalı, herhangi bir dedektiflik çalışması yapmaya ve gerçek kimlikleri bulmaya çalışmamalısınız. Bunun son derece üzücü olduğunu düşünüyorum ve onlara diziyi tekrar izlemelerini, dizinin amacının bu olmadığını görmelerini tavsiye ediyorum.

"Kurban diye bir şey yok"

Gunning, Netflix'in ilgili kişilerin kimliklerini korumak için "büyük çaba" harcadığını da sözlerine ekledi:

Richard hikayeyi siyah-beyaz yapmama konusunda harika bir iş çıkardı, yani iyi ya da kötü, kötü ya da kurban diye bir şey yok. Onlar da tüm insanlar gibi karmaşık kişiler.

34 yaşındaki Gadd da sosyal medya üzerinden paylaştığı bir mesajla hayranlarına uyarıda bulunmuştu.

Gadd, Instagram'daki paylaşımında şöyle demişti:

Lütfen gerçek hayattaki insanların kim olabileceği konusunda spekülasyon yapmayın. Dizimizin amacı bu değil. Sevgilerimle, Richard.


Independent Türkçe, Daily Mail, LADbible, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU