Conor McGregor, rekortmen Dwayne Johnson'ı geride bıraktı

"The Rock" lakaplı Johnson ilk sinema filmiyle 5,5 milyon dolar kazanmıştı

McGregor, çekim programının kendisini çok yorduğunu ve bir daha oyunculuk yapmasının "muhtemel olmadığını" söyledi (Amazon Prime)

Son 30 yılda Hollywood, eğlence dünyasına geçiş yapan profesyonel sporcuların sayısında büyük bir artış gördü.

Eski UFC tüy sıklet ve hafif sıklet şampiyonu Conor McGregor, Bar Fedaisi'nde (Road House) rol alarak beyazperdede boy gösteren en son sporcu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski şampiyon, Hollywood'daki çıkışını 1980'lerin klasik aksiyon filminin yeniden çevriminde yaptı. 

2002 yapımı Geçmişi Olmayan Adam (The Bourne Identity) ve Bay ve Bayan Smith (Mr. and Mrs. Smith) gibi gişe canavarı filmlerin yönetmeni Doug Liman, 1980'lerin klasiğini 35 yıl sonra yeniden çekti. 

Amazon Prime Video'nun yeni filminde Jake Gyllenhaal, bir barda fedai olarak çalışan eski UFC dövüşçüsü Dalton'ı canlandırıyor. McGregor ise bir çete liderinin Dalton'ı kasabadan uzaklaştırmakla görevlendirdiği Knox rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

Ne kadar kazandığını açıklamadı

Filmin gösterime girmesinin ardından İrlandalı sporcu McGregor, "Kaya" anlamına giden "The Rock" lakaplı Dwayne Johnson'ın 5,5 milyon dolarlık maaş rekorunu kırarak ilk oyunculuk denemesinde en yüksek kazanç elde eden oyuncu olduğunu öne sürdü.

McGregor'un Bar Fedaisi için aldığı resmi ücret tam olarak bilinmiyor. Ancak sporcu, Good Morning Britain'a verdiği röportajda filmden aldığı ücretle övünerek, kendini ilk filmiyle en yüksek kazanç elde eden sporcu ilan etti. 

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre en yüksek kazanç, 2001 yapımı Mumya Dönüyor'la (The Mummy Returns) sinema dünyasına giren Johnson'daydı.

Eleştirmenler beğendi

2024 yapımı Bar Fedaisi, eleştirmenlerden son derece olumlu yorumlar aldı ve ilk filmi gölgede bırakmayı başardı. Conor McGregor'ın performansı da yeniden çevrimin övgü dolu eleştiriler almasının sebeplerinden biri olarak gösterildi.

Doug Liman ve Jake Gyllenhaal'a filmin bütçesiyle ilgili iki seçenek sunulmuştu. Filmin sinemalarda vizyona girmesi için 60 milyon dolar, yayın platformunda gösterilmesi karşılığındaysa 85 milyon dolar teklif edildi. 

Filmin yönetmeni Liman ve 43 yaşındaki başrol oyuncusu Gyllenhaal, 85 milyonluk bütçeyi seçerek yardımcı oyunculara iyi ücret ödenmesine olanak sağladı.

Schwarzenegger ilk rolüyle sadece 12 bin dolar kazandı

Arnold Schwarzenegger, henüz 23 yaşındayken en genç Mr Olympia seçilmişti ve bu rekoru bugün hala elinde tutuyor. Mr Olympia unvanı dünyanın en iyi vücut geliştiricisine veriliyor. 1969'da Herkül New York'ta (Hercules in New York) filminde rol alarak 12 bin dolar kazanmıştı.

Ünlü boksör Mike Tyson ise popüler Felekten Bir Gece'deki (The Hangover) küçük rolü için 100 bin dolar kazanmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, The Sun, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU