Özgür Özel, Muğla'da: 1 Nisan'dan sonra Akbelen kararlarından dönebilirler, sandık bu yüzden önemli

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Ortaca'da halk buluşmasında konuştu

Fotoğraf: Twitter

Sözlerine "Biz festivalleri yasaklayan, konserleri yasaklayan, gençlerin üniversitelerine kayyum atayan, ne yiyeceğine, ne içeceğine, ne giyeceğine karışan bu anlayışa karşı gençlerin yanında ve arkasında olacağız" diye başlayan Özel; bu sefer Ortaca'yı almaya geldiklerini söyledi.

Geçen seçimde kenti hatalarımız yüzünden kaybettiğimiz, 5 yıldır içimizi sızlatan Ortaca’dayım. Bu sefer Ortaca’yı almaya geldik. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu sefer bölünmek var mı? Ayrı düşmek var mı? Bu sefer sandıkta hep beraber olacağız, kol kola olacağız" diyen Özel, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çekti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Akbelen kararından dönebilirler"

Ormanın en kıymetli varlığı Muğla’nın ormanlarıdır, ormanlarımıza sahip çıkacağız, ormanlarımızı koruyacağız. Ormanlar, Akbelen’deki mücadele, bütün Türkiye’nin elinde. Akbelen biliyorsunuz, orada bulunan santrale kömür yetişmediği için, maliyetler çok yüksek, mazot çok pahalı, dışarıdan kurtarmadığı için maden alanları verilerek büyütülmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla buraya gelen, Muğlalı olmayan, Muğla’yı bilmeyen, geçmiş dönemlerde yaptığı görevlerden sonra nasıl AKP’li olduğu belli olmayan birisi çıktı, foyaları ortaya çıktı, dedi ki biz burayı geri aldırtacağız. Sakın ha sakın kimse o geri almanın kalıcı olduğunu sanmasın. Seçim üstünde Akbelen Ormanlarında 5 kat fazla bir katliamın yaratacağı infialden korkup Cumhurbaşkanı kararını geri aldılar. Ama açıkça söylüyoruz. 1 Nisan tarihinden sonra her an aynı karar gelebilir.

Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına da vurgu yapan Özel "Siz sofranızdan, bayram sofranızdan, evladınızın, torununuzun, yemeğinden, tencerenizden, 18 kilo kıymayı her ay 5,5 çeyrek altını ne zaman kaybettiniz? Ben söyleyeyim. Bir seçim sandığında kaybettiniz. Peki bir şey nerede bulunur? Kaybedildiği yerde bulunur. O zaman kaybettiklerinizi aramak için pazar günü sandık başına gitmeye hazır mıyız?" diye sordu.

"Bütün gençleri sandığa bekliyoruz"

Gençlere de seslenen CHP Lideri Özel; "Evet bu hükümet sizi bu ülkeden soğuttu. Her biriniz yurt dışına gitmek istiyorsunuz. Her biriniz yarınlarınız için kaybolan umutlarınızın tazelenmesini istiyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu Cumhuriyet’i kurdu ama bunu genel başkanlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına emanet etmedi, Cumhuriyet’i kurdu ve gençlere emanet etti" dedi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama bunun için 31 Mart Pazar günü gençlerin kendilerine, geleceklerine, ülkelerine sahip çıkmak için sandık başına bekliyoruz. Bütün gençleri sandığa bekliyoruz. Son sözümüz de şudur. Karşımızda korkunun, tehdidin, kötü sözün ittifakı var. Malum AKP ve MHP her gün birbirine benziyor. Yanlarına bir de Hüda-Parcıları, domuz bağcıları, avukatlarını ve affedilenlerini aldılar. Kadınlarına saygısızca davranıyorlar. O korku ittifakının karşısında ittifakımızın adı umudun ittifakı. Güzelliklerin ittifakı. Onların adı Cumhur İttifakı, bizimkinin adı Türkiye ittifakı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU