Özgür Özel, Esenyurt'ta: İçişleri Bakanı sen seçim güvenliğinden sorumlusun, gelmiş İstanbul'da taraf tutuyorsun

Yerel seçimlere 4 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul’da Esenyurt Halk Buluşması’nda konuştu

Türkiye’nin en çok nüfuslu ilçenin Esenyurt olduğunu söyleyen Özel, konuşmasında Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum lehine çalışma yapan bakanlara sert eleştirilerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Esenyurt'ta bir bayrak devir teslimi yaşanıyor. Önceki belediye başkanımıza hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Bugün Esenyurt'ta bir belediye başkan adayımız var; Ahmet Özer. Ahmet Başkan, benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Esenyurt'a hayırlı, uğurlu olsun. 

"Tek başlarına başa çıkamıyorlar"

Ekrem Başkan'a karşı İstanbul adayları mücadeleyi tek başına yapamıyor, 17 bakanla İstanbul'a çıkarma, kuşatma yapıyorlar. Maliye Bakanı, Murat Kurum'a oy peşine düşeceğine emeklinin sorunlarına çare bulsun, yargıya güven yüzde 30'un altına düşmüşken Adalet Bakanı oy peşine düşmüş. İktidarın bakanları güya tarafsız olacaklardı, güya bürokrat, teknokrat olacaklardı, işlerine bakacaklardı, siyaseti siyasiler yapacaktı. İçişleri Bakanı, seçim güvenliğinden sorumlu olan sensin, jandarma ve polis sana bağlı, sen gelmişsin İstanbul'da taraf tutuyorsun, Murat Kurum için oy istiyorsun. Yazıklar olsun böyle adalete, böyle devlet yönetimine. 

"Birlikteliğimizden birileri rahatsız olmuş"

Biz Esenyurt'ta sosyal demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, muhafazakar demokratlardan, Kürt demokratlardan, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Esenyurt'taki herkesten, Selaniklilerden, Bulgaristan Türklerinden, hepsinden oy istiyoruz, hepsinden oy alıyoruz. Biz hep birlikte Esenyurt'uz, hep birlikte İstanbul'uz, hep birlikte Türkiye'yiz.  Geçen seçimi kumpas videolar ile kazananlar, vatanı böldürecekler yalanıyla insanları korkutanlara cevabımızı tekrar vereceğiz. Esenyurt İttifakı hepinizi mahcup edecektir. Bizim birlikteliğimiz birilerini rahatsız etmiş. Bir sürü yalan atıyorlar. Ahmet Özer bizim yol arkadaşımız. Hapırsanız da köpürseniz de çıldırsanız da Ahmet Özer CHP’nin evladıdır. Onların derdi biz insan ayırmıyoruz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz.

Emekli maaşı tepkisi

Bundan 1 buçuk ay önce ben, emeklilerle aramda bir diyalog kurdum. Dedim ki, 'emekliler evde oturarak, susarak, üzülerek bu süreci götüremezsiniz, size büyük bir haksızlık yapılıyor, gelin meydanlara çıkalım, benim sesime kulak verin, sesime ses olun, benimle birlikte olun, söz veriyorum sesinizi Türkiye'ye duyuracağız' dedim. Sağolun, sizler de o günden beri adım adım bütün Türkiye'de bizimle birlikte oldunuz. Ve şu gerçeği artık bütün Türkiye öğrendi; AKP 3 Kasım 2002'de ilk geldiğinde en düşük emekli maaşı 1 buçuk asgari ücretti. Yani hiç ellemese, size hiç dokunmasa bugün 26 bin lira maaş alacaktınız. Ama dedi ki, ben emekli maaşını TÜİK'e göre yapacağım, enflasyona onları ezdirmeyeceğim. TÜİK ne demek? Tayyip'i üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Erdoğan'ı üzmedi ama sizi üzdü. Emeklileri perişan etti. Ve o gün 1 buçuk asgari ücret olan bir emekli maaşı, bugün 0,59. Yani asgari ücretin yüzde 60'ının da altında. 4 gün sonra önümüze gelen seçim sandığında bunun hesabını soracağız. 

Özel'den Sarıyer Belediye Başkanı Genç'e çağrı

Sarıyer'deki halk buluşmasında konuşan Özel mevcut Sarıyer Belediye Başkanı ve bağımsız belediye başkan adayı Şükrü Genç'e çağrıda bulundu.

Özel şunları kaydetti:

Partinin adı belli. Cumhuriyet Halk Partisi. Bayrağı belli, amblemi belli, kurucusu belli. Mevcut genel başkanı belli. Partinin adayı da belli, Oktay Aksu. Bu partinin nasıl kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise, amblemi 6 oksa, Genel Başkanı Özgür Özel ise bu partinin Sarıyer adayı da Oktay Aksu'dur. Şu anda CHP'nin adayının karşısında adaylaştığınız için AK Parti'nin gelme tehlikesi var. Sen hem partiye, Sarıyer gibi bir yere AK Parti'li birini getirmeye, bu riske alet olacaksın, 'günü gelince partiye döneceğim' diyeceksin, yok öyle yağma.

Son çağrımdır, partinin genel başkanı olarak. Geçmişte aradım, 'Yapma Başkanım' dedim. Aradım, 'Yapma, büyüğümüzsün' dedim. 'Gel genel merkezde birlikte çalışalım' dedim. Şimdi iş geldi son 4 güne. Kapıda AK Parti tehlikesi, kazanma ihtimali sıfır. Oktay Aksu kazanıyor, AK Parti tehdit ediyor. Eğer gerçekten bu partiye gönül verdiysen bugün yarın açıklamanı yaparsın. Çekilirsin, pazartesi günü gelirim rozetimi kendim takarım. Yok, şimdi çekilmedin, pazara getirdin, bize korkulu rüyayı gördürttün, pazar günü seçimi kazandık, ondan sonra 'Döneyim.' Vallahi kusura bakma, affetmeyiz, affedemeyiz, affedemeyiz


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU