Özgür Özel-Erdoğan görüşmesinde masada neler olacak?

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Özel'in Erdoğan'a ileteceği konuların başlıkları neredeyse netleşti

Fotoğraf: AA

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilmesi beklenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde gündeme gelecek konular merak ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in BBC Türkçe muhabiri Ayşe Sayın'a verdiği bilgilere göre ilk sırada halkın içinde bulunduğu temel sorunlar yer alacak.

Özel'in gündeme getireceği diğer başlıklar hakkında da bilgi veren Emir şunları söyledi:

İkincisi Türkiye'de özellikle anayasal düzeydeki hak ihlalleri. Anayasa’nın hiçe sayıldığı durumlar yaşandı. Aynı şekilde AYM kararlarına uyulmadığını da biliyoruz. Bazı konularda yargıda adım atılması gerekiyor.

Üçüncüsü de şu anda Türkiye’nin uluslararası alanda yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Genel Başkan, 'Türkiye’de muhalefet görevimizi yaparız ama yurtdışına gittiğimizde de Türkiye partisiyiz' diyor. Bunun gereği olarak da olası işbirliklerini konuşacaklardır.

Habere göre Özel bu önemli maddelerin yanı sıra; emeklilerin sorunlarını konuşacak, ayrıca Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmasını talep edecek. Görüşemde 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması talebi de iletilecek.

 

BBC Türkçe, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU