"Efsanevi" teknik direktör, Liverpool hayalini gerçekleştirdi

Terminal evrede kanser hastası olan Eriksson, Anfield'da Liverpool Efsaneleri'nin başına geçti

Jurgen Klopp, Anfield'daki yardım maçı öncesinde Sven-Goran Eriksson'la bir araya geldi (Liverpool FC)

Sven-Goran Eriksson, çocukluğundan beri desteklediği Liverpool kulübünü cumartesi günü Anfield Stadyumu'nda düzenlenen yardım maçında nihayet yöneterek hayatı boyunca sürdürdüğü hayallerden birini gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eriksson'a geçen yıl terminal evre kanser teşhisi konmuştu. Eski teknik direktör, ocakta "en iyi ihtimalle bir yıllık ömrü kaldığını" açıklamıştı.

Eriksson'ın uzun ve son derece başarılı futbol kariyeri boyunca kaçırdığını düşündüğü birkaç şeyden biri de Liverpool'u çalıştırmaktı. Bu hafta sonu Ajax Efsaneleri'ne karşı Steven Gerrard ve Fernando Torres'in de yer aldığı yıldızlarla dolu Liverpool Efsaneleri'nin başına geçtiğinde bu gerçek oldu.

Eriksson maç öncesinde şunları söyledi:

Menajerken hep Liverpool'u yönetmeyi hayal ederdim ama bu hiç gerçekleşmedi... Bir keresinde çok yaklaşmıştım. Yıllar önce bazı görüşmeler olmuştu.

Bu bir rüya gibi. Bunu asla hayal edemezdim. Burası dünyadaki en iyi atmosfer ve bunun bir parçası da oyuncular sahaya çıkarken söylenen şarkı, You'll Never Walk Alone (Asla Yalnız Yürümeyeceksin). Bana bunu sorduklarında şaka olduğunu düşünmüştüm. Elbette bir Efsaneler maçına gelirdim. Yardım için yapılıyor olması onu daha da güzel kılıyor.

Maç başlamadan önce Eriksson, Jurgen Klopp'la görüşürken görüntülendi. Klopp, "Efsane!" dedi. Eriksson da şöyle cevap verdi:

Ne büyük bir zevk.

LFC Vakfı için para toplanan bu maçta yaklaşık 60 bin bilet satıldı.

 

 

Maçla ilgili olarak Eriksson şunları ekledi:

Maçı dört gözle bekliyorum. Bence hepsi [oyuncuları] [antrenmanda] çok formda görünüyordu. İçlerinden birini çok iyi tanıyorum; Steven Gerrard. O da çok formda görünüyordu, bu yüzden maçın tamamında ya da büyük bir bölümünde oynayabileceğinden eminim.

Geçen yıl 5 kilometrelik bir koşu sırasında yere yığılması üzerine doktorlar Eriksson'u incelemişti. Doktorlar 75 yaşındaki Eriksson'a inme geçirdiğini söylemiş ve ardından ileri derece pankreas kanseri olduğunu tespit etmişlerdi. İngiltere'nin eski teknik direktörü, İsveç radyo istasyonu P1'e verdiği röportajda, "Ne kadar süredir kanser olduğumu bilmiyorlar, belki bir ay ya da bir yıl" demişti. 

Herkes bir hastalığım olduğunu anlıyor, bu iyi bir şey değil. Herkes bunun kanser olduğunu tahmin ediyor ve öyle de. Ama elimden geldiği kadar savaşmak zorundayım. Belki en iyi ihtimalle bir yılım var, en kötü ihtimalle biraz daha azı ya da en iyi ihtimalle belki daha da uzun. Tam olarak emin olamazsınız. Bunu düşünmemek daha iyi.

Teknik direktörlük kariyerinde İsveç takımı Göteborg, Portekiz devi Benfica, Roma ve aynı şehirdeki rakibi Lazio gibi gibi birçok İtalyan kulübünün yanı sıra Premier Lig takımlarından Manchester City ve Leicester da görev aldı. Meksika, Fildişi Sahili ve Filipinler'in ulusal takımında teknik direktörlük yaptı ancak Britanya'da en çok 6 yıl boyunca İngiltere'nin altın jenerasyonu yönetmesi ve üç büyük turnuvada görev almasıyla tanınıyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU