Ünlü dövüşçü, Mike Tyson-Jake Paul karşılaşması hakkında konuştu

"Demir Mike" temmuzda 27 yaşındaki YouTube yıldızıyla boks maçı yaptığında 58 yaşında olacak

(AFP)

Tyson Fury, yaklaşan dövüşe yönelik genel eleştiriler devam ederken, Mike Tyson'ın Jake Paul'la yapacağı maçın "boks için harika" olacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geniş kesimler tarafından tüm zamanların en iyi ağırsıkletlerinden biri diye kabul edilen Tyson, 20 Temmuz'da 27 yaşındaki Paul'la karşılaşmasında 58 yaşında olacak. Amerikalı boksörler, NFL takımlarından Dallas Cowboys'un sahası olan ABD'nin Teksas eyaletindeki AT&T Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak ve karşılaşma Netflix'ten canlı olarak yayımlanacak.

Dövüş için henüz herhangi bir kural açıklanmadı ve bunun bir gösteri maçı mı yoksa profesyonel bir müsabaka mı olacağı belli değil. Ne olursa olsun, Fury bu dövüşle ilgili beğenilecek pek çok şey olduğunu düşünüyor.

20 Mart çarşamba günü The Stomping Ground'a konuşan Fury, "Bence boks için harika bir şey" dedi.

Mike Tyson gibi bir efsaneniz var, bu oyuna girip kısa sürede başarıya ulaşan ve  iyi, kötü ya da ilgisiz milyonlarca takipçisi, izleyicisi, gözü olan bir YouTube boksörünüz var. Bazı insanlar [Paul'u] seviyor, bazıları nefret ediyor.

Bence boks için gerçekten iyi bir gösteri, birçok insanı oyuna çekiyor. Dinleyin, ben kimim ki Mike Tyson'ın ya da Jake Paul'un boks yapmaması gerektiğini söyleyeyim? Onlara bol şans dilerim, ikisi de bu işten benim deyimimle 'tonla para' kazanacak, zaten mesele de bu değil mi?

Billy Joe [Saunders], Canelo'yla [Saul Alvarez] dövüştüğünde o stadyumda bulunmuştum. Harika bir stadyum, onlar için harika olacak. İkisi de ödeme alacak ve bir şov yapacak. Beğenilmeyecek ne var bilmiyorum.

Tamam, [biri] 57 yaşında ama tartışmasız eskilerin dünya ağırsıklet kralı.

Fury, Paul içinse şöyle dedi:

Dinleyin, Disney kanalındaki bir çocuk olmaktan Mike Tyson'la dövüşmeye, kim bunu yapmak istemez ki? Her ikisine de hayranlık duymalısınız.

Ayrıca 35 yaşındaki Büyük Britanyalı Fury, Tyson ve Paul'u "oldukça eşit bir eşleşme" diye nitelendirdi ve ekledi:

'Ah, bu çok saçma' diye konuşuyorlar ve onu bunu diyorlar ama eminim yine de izleyecekler. Kim merak etmiyor ki?

Son dövüşünü ekimde gerçekleştiren Fury, 18 Mayıs'ta birleşik şampiyon Oleksandr Usyk'e karşı WBC ağırsıklet şampiyonluğunu savunacak.

Fury son dövüşünde Francis Ngannou'ya karşı tartışmalı bir kararla kazanmıştı; Riyad'da eski UFC şampiyonuna karşı puan alarak nakavt tehlikesini atlatmıştı. Fury, Usyk'la yapacağı ve beraberlik olmadığı sürece 24 yıl sonraki ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonunu belirleyecek dövüş için Suudi Arabistan şehrine geri dönecek.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU