Oscarlı yıldızdan Peaky Blinders hayranlarını üzen açıklama

"Hayatımda 10 yıllık bir dönemdi"

2013–2022'de ekranlara gelen 6 sezonluk Peaky Blinders, 2018'de En İyi Drama dalında BAFTA kazanmıştı (Netflix)

Cillian Murphy, En İyi Erkek Oyuncu dalında kazandığı Oscar ödülünün ardından, Peaky Blinders'da canlandırdığı Tommy Shelby'nin geleceğiyle ilgili son gelişmeleri açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC dramasındaki gangster rolüyle tanınan aktör, Oppenheimer'daki performansıyla dünya çapında büyük beğeni toplamıştı.

Aylardır dizinin yaratıcısı Stephen Knight'ın bir film uyarlaması üzerinde çalıştığına dair spekülasyonlar yapılıyordu ancak İrlandalı aktör, Tommy Shelby rolüne asla geri dönmeyebileceğini ima etti.

Oscar töreninden sonra Tommy karakterini emekli etmekten mutlu olup olmadığı sorulan oyuncu şunları söyledi: 

Onu oynamayı çok seviyordum. Çok yorucuydu ve benim için o kadar farklıydı ki her seferinde geri dönmek bir tür yolculuk gibiydi.

"İş konusunda gerçekten duygusal değilim" diyen Oscarlı aktör, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir sonraki şeyin en heyecan verici şey olduğunu düşünüyorum. Yani hayatımda 10 yıllık bir dönemdi, bu yüzden önemli. Ama her zaman 'Hadi devam edelim' diyorum.

Geçen ay Murphy, Knight'ın bir Peaky Blinders filmi çekmesi halinde Tommy Shelby rolünü yeniden canlandırmaktan mutluluk duyacağını söylemişti.

Dizi sona erince "rahatlamış"

47 yaşındaki oyuncu, BBC dizisi 2022'de sona erdiğinde "rahatladığını" ancak film uyarlamasında rol almaya kesinlikle sıcak baktığını belirtmişti.

Murphy ayrıca, dizinin yazarı Steven Knight'ın Birmingham merkezli Shelby çetesi ve onların 1880'lerle 1910'lar arasındaki suç faaliyetleri hakkında anlatacak daha çok hikayesi olduğunu ima etmişti.

BBC Radio 4'un Desert Island Discs adlı programına konuk olan aktör şöyle demişti:

Eğer anlatacak daha fazla hikaye varsa, o zaman orada olacağım. Yani 50 yaşındaki Tommy Shelby'yi izlemek istiyorsak, orada olurum. Hadi yapalım şu işi.

Murphy'nin 6 sezon boyunca canlandırdığı Tommy Shelby, I. Dünya Savaşı sonrası Britanya'sında kanunla, rakip suç örgütleriyle ve faşizmin yükselişiyle mücadele etmişti. 

Oppenheimer'ın yıldızı, rolü almak için Knight'a mesaj attığını anlatmıştı. "Fiziksel olarak bariz bir seçim değildim" diyen Murphy, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Toplantıda Stephen'ı ikna ettim mi bilmiyorum ama daha sonra ona 'Unutma, ben bir aktörüm' diye mesaj yollamıştım. Ve ben buna inanıyorum. Rol neyi gerektiriyorsa ona dönüşmenin aktörler olarak görevimiz olduğunu düşünüyorum.

Peaky Blinders'ın 1-6. sezonları, halen Netflix'te yayında.


Independent Türkçe, Daily Mail, BBC Radio 4

DAHA FAZLA HABER OKU