Netflix'in zirvedeki yeni dizisi ikinci sezon onayını alacak mı?

Baş yapımcıdan temkinli cevap

18 yaşından küçükler için uygun olmadığı belirtilen dizi, Türkiye'de en çok izlenenler listesinin zirvesinde (Netflix)

The Gentlemen'ın baş yapımcısı Marc Helwig, yeni dizinin ikinci sezon şansıyla ilgili temkinli ama umutlu bir açıklama yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix dizisi, yönetmen Guy Ritchie'nin 2019 yapımı aynı adlı filminin bir spinoff'u. 

55 yaşındaki Ritchie, babasının mirasının kenevir imparatorluğuna dönüştüğünü keşfeden Eddie Horniman'ı merkeze alan dizinin yönetmenliğini de üstleniyor.

Netflix dizisi prömiyerini henüz yapmış olsa da yaratıcı ekibi şimdiden ikinci sezonu bekliyor.

Netflix, Theo James, Kaya Scodelario, Giancarlo Esposito, Daniel Ings, Vinnie Jones ve Joely Richardson gibi isimlerin başrolleri paylaştığı suç komedisinin konusunu şöyle özetliyor:

Aristokrat Eddie, kendine miras kalan aile mülkünün dev bir esrar imparatorluğuna yataklık ettiğini keşfeder. Üstelik bu imparatorluğun sahipleri bir yere gitmek istememektedir.

Deadline'a verdiği röportajda Helwig, The Gentlemen'ın ikinci sezonu için umutlu olduğunu dile getirdi. 

"Şimdiden aktif bir tartışma yürütülüyor"

Helwig, ikinci sezon şansının büyük ölçüde ilk bölümlerin izleyiciler tarafından nasıl karşılandığına bağlı olduğunu belirtti. 
 


Bununla birlikte, ekibin yeni bir sezon çekmekle ilgilendiğini ve Ritchie'yle planlama ve görüşmelerin ilk aşamalarına çoktan başladıklarını doğruladı. 

"Bu süreci başlattık" diyen yapımcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Konuştuğumuz bazı yazarlar var, Guy'la ikinci sezonda neler yapmak isteyebileceği, nelere odaklanılacağı konusunda kesinlikle çok fazla görüştük. Önce birinci sezonun işlemesi gerekiyor, ondan sonra daha fazla bilgi sahibi olacağız ama ikinci sezonun nasıl olacağı konusunda şimdiden aktif bir tartışma yürütülüyor.

8 bölümlük diziyle ilgili ilk eleştiriler son derece olumlu. İlk sezon, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 45 eleştirmenin yorumuna göre 100 üzerinden 71 gibi sağlam bir puan almayı başardı. Dizinin izleyici skoru bundan epey yüksek: 100 üzerinden 84. 

Televizyon yazarları, The Gentlemen'ın aldığı olumlu eleştiriler ve ilgi çekici hikayesinin ikinci sezon planlarını gerçeğe dönüştürmek için yeterli olabileceğini düşünüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU