ABD'li doktor, Alperen Şengün'ün sakatlığını yorumladı

Hem sağ dizi hem de bileğinde hasar var

Alperen Şengün, NBA'e transfer olduğu 2021'de Beşiktaş forması giyiyordu (AA)

NBA'de Houston Rockets'ın Sacramento Kings'le oynadığı karşılaşmada sakatlanan milli basketbolcu Alperen Şengün sahayı tekerlekli sandalyeyle terk etmek zorunda kaldı.

Bitime 39 saniye kala bir pozisyonda sağ ayağının üstüne dengesiz şekilde düşen Şengün'ün dizinde esneme olabileceği belirtilirken, sakatlık durumunun yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rockets formasıyla kariyer sezonunu geçiren yıldız basketbolcunun sakatlığının ardından yürüyememesi taraftarları endişeye sürüklerken, ABD'li spor doktoru Jesse Morse, Şengün'ün durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. Morse, Şengün'ün menisküs ve bağ dokusunda bir hasar oluşmamışsa aşırı zorlamaya bağlı diz burkulması ve zedelenme nedeniyle birkaç hafta sahalardan uzak kalabileceğini söyledi.

ABD'li doktor ayrıca, bir diğer seçeneği ön çapraz bağ yaralanması olduğunu ve bu durumda Şengün'ün kesinlikle sezonu kapatacağını ifade etti.

ESPN'den Adrian Wojnarowski'nin haberindeyse, milli basketbolcunun güç için sağ dizi ve bileğinden MR'ının çekileceği belirtildi. Haberde, Şengün'ün bacağının her iki bölgesinde de sakatlık yaşandığı kaydedildi.


NBA'da üçüncü sezonunu geçiren Alperen Şengün, 62 karşılaşmada 21,2 sayı 9,4 ribaund, 5 asist ve 1,2 top çalma ortalamaları yakalamayı başarmıştı.

Son haftalarda performansını dikkat çekici şekilde artıran milli basketbolcu, NBA'de En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu ödülünün adaylarından biri olarak gösteriliyordu.

NBA'de sezonun bitimine 18 maç kaldı.


Independent Türkçe, Sportskeeda, Basket News

DAHA FAZLA HABER OKU