CHP İzmir adayı Tugay'dan Erdoğan'a İzmir soruları: Metro için ayırdığınız 3 bin lira dahil mi?

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir vaatlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

Tugay; Erdoğan'ın "oy vermezseniz yatırımları almazsınız" söylemini değiştirdiğine dikkat çekerek, İzmir'in merkezi hükümet tarafından kenara itildiğini belirterek bazı sorular sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tugay'ın Erdoğan'a yönelttiği sorular şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugün İzmir mitinginde söyledikleri biz İzmirlilere bazı soruları sorma hakkı doğurdu diye düşünüyorum.  Geçenlerde meydanlarda bize oy vermezseniz yatırımları alamazsınız diyordu, baktılar ki bu pek tutmadı, şimdi de İzmir’e 21 yılda 449 milyar liralık yatırım yaptıklarını söylüyor. Merak ediyorum, bu rakama Halkapınar-Otogar Metro hattı için ayırdıkları 3.000 TL bütçe dahil mi? Evet, tam 3.000 TL ayrıldı bu metro hattı için… İzmir, Türkiye’nin üçüncü büyük ekonomisi, sadece 2022 yılında 267 milyar lira vergi ödedi. Bunun karşılığında yine merkezi hükümet tarafından kenara itildi, itilmeye de devam ediyor. İzmir halkına bunu reva görenler şimdi çıkmışlar, hizmeti biz getireceğiz diyorlar.   Buradan kendilerine soruyorum:

- Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi 10 yıllık bir proje, niye bitirmiyorsunuz?

- Halkapınar-Otogar Metro hattı 15 yıldan beri konuşuluyor, 3.000 TL bütçe ile mi bu projeyi bitireceksiniz?

- İzmir’de açılmış 1 metre bile metro yapmadan hangi hizmeti getireceğinizi söylüyorsunuz?

- İZBAN, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hükümet’in ortak projesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm yatırımı üstlendi. Hükümet sadece demiryolu hattını tahsis etti ve sinyalizasyonu yaptı.

Sosyal demokrat belediyecilik bundan önce de öz kaynaklarıyla şehrimiz için en iyisini yapmıştır, bundan sonra da yapmaya devam edecektir. İzmir’i bir rant şehri olarak görenlere karşı halkçı belediyeciliğimizi bu dönem çok daha güçlü bir şekilde yapacağımızı hatırlatmak isterim.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU