CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay: 8-9 puan önde görünüyoruz

Tugay “Bazen algı oluşturmaya dönük bazı anket sonuçları yayınlanıyor ama bu her seçim döneminde oluyor. Gerçeği 31 Mart'ta göreceğiz” dedi

Fotoğraf: X

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay,  Gaziemir7deki eski kurşun fabrikası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Merkezi tarafından İzmir’de yapılan ankette 8-9 puan önde olduklarını belirten Tugay şunları söyledi:

Anketler üzerinden ortaya iddia koymak çok doğru değil seçim süreçlerinde, biz sahada gözlemlerimize bakıyoruz. 2 hafta önce genel merkezimizin yaptığı ankette 8-9 puan önde görünüyorduk. Bugünlerde yeni anketler yapılacak. Biz sadece seçim kazanmak ve puan olarak görmüyoruz bu süreci. İnsanlara nasıl bir yönetim göstereceğimizi anlatmamız önemli. Bunu toplumun anlaması çok daha değerli. Ben gerçekten iyi bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Arada bazen algı oluşturmaya dönük bazı anket sonuçları yayınlanıyor ama bu her seçim döneminde oluyor. Gerçeği 31 Mart'ta göreceğiz.

Keşke 'biz bunlarla hiçbir ilişki kurmayacağız' deseydi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın "Yaşam tarzı ve TÜGVA" sorularına verdiği "Ben il müftülüğüne değil belediye başkanlığına talibim" yanıtına ilişkin değerlendirmede bulunan Tugay şöyle konuştu:

Diyecek bir şey bulamıyorum, nereden tutsak elimizde kalıyor. Soru o kadar değerli, cevap da bir o kadar öylesine verilmiş. Belediyelerin TÜGVA gibi vakıflarla ekonomik ilişkiler kurmaması yönündeki talebi dile getirilmiş o soruda, buna verilecek cevap 'Hayır, biz bunlarla hiçbir ilişki kurmayacağız' demek olmalıydı. Müftülük demeye gerek yoktu. Keşke 'biz bunlarla hiçbir ilişki kurmayacağız' deseydi.

CHP’nin İzmir’de 30 ilçeyi kazanmayı hedeflediğini belirten Tugay, “Geçen döneme oranla daha fazla ilçeyi kazanacağımıza, uzun yıllardır bizde olmayan bazı ilçeleri, çok kritik ilçeleri kazanacağımıza inanıyorum. 30'da 30 olması için de bilinçli olarak tüm örgütümüzle sahada çalışmaya devam edeceğiz” dedi

 

Independeht Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU