Gişe rekortmeni filmin üçüncüsü gelebilir: "Sinemada koltuk kalmadı"

2024'ün en iyi açılışını yapan filmin hasılatı 850 milyon doları aşabillir

Frank Herbert'in devasa kitabının ikinci yarısına dayanan hikaye, Paul Atreides'in efsanevi macerasını sürdürüyor (Warner Bros)

Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) gişede fırtına gibi esmesi yapımcılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Filmin gösterime girer girmez elde ettiği başarı, serinin üçüncü filminin de izleyiciyle buluşmasını sağlayabilir.

"Çölde vaha gibi"

Warner Bros ve Legendary Entertainment yapımı film, ABD'de 81,5 milyon dolar ve gösterime girdiği diğer ülkelerden de 97 milyon dolar hasılat elde ederek 2024'te şu ana kadar gösterime giren filmler arasında en yüksek kazancı sağladı.

"Çölde vaha gibi" diyen BoxOffice.com baş analisti Shawn Robbins, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Dune 2, hem sinema salonlarında hem de tüm Hollywood'da göz kamaştırıyor.

Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve imzasını taşıyan Dune serisinin ikinci bilimkurgu destanı, IMAX salonlarında da gösterime girdi. IMAX'in ABD'Deki bilet satışları, genel toplamın yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturdu.

"Koltuklarımız tükendi"

IMAX CEO'su Rich Gelfond, "Daha yüksek olmamasının tek nedeni koltuklarımızın tükenmesiydi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelfond, filmin ön satışlarının "gerçekten etkileyici" olduğunu ve birçok yerde IMAX gösterimleri için biletlerin üç hafta önce satışa sunulduğunu belirtti.

Gelfond, "Buradan çıkarılacak ders, güzel bir görsel deneyim, iyi bir hikaye ve bunu IMAX kameralı harika bir yönetmenin ellerine bırakırsanız, çok iyi sonuçlar elde edeceğinizdir" dedi.

Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin tamamı, IMAX dijital kameralar kullanılarak çekildi.

Stüdyo yöneticileri, sinema salonu sahipleri ve gişe analistlerinin beklentileri, filmin sinemalarda uzun kuyruklar yaratacağı ve güçlü bilet satışlarının önümüzdeki haftalarda da devam edeceği yönünde. 
 


Gelfond, Dune 2'yi izlemek için bekleyenlerin, Christopher Nolan imzalı Oppenheimer ve James Cameron'ın uzun yıllar beklenen filmi Avatar: Suyun Yolu'nunkine (Avatar: The Way Of Water) benzer kuyruklar oluşturacağını düşünüyor.

Dune 2, Çin'de de 8 Mart'ta gösterime girecek. 

"Sıfatlarım tükenmek üzere"

Legendary Entertainment CEO'su Josh Grode, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Bence bu, ağızdan ağıza yayılacağını bildiğiniz bir film" diyerek ekledi:

Bu muazzam bir film yapımı. Bunu söylemenin başka bir yolu yok. Sıfatlarım tükenmek üzere.

Grode serinin üçüncü filminin çekilebileceğine dair söylentileri de reddetmedi ve şunları söyledi: 

Tüm yaratıcı paydaşların aynı hizada olması ve vizyonu desteklemesi gerekiyor. Bence herkes çok heyecanlı ve bu anın tadını çıkarıyor ve eğer Denis Villeneuve senaryoyu doğru yazarsa ve tamamladığımız deneyime eşdeğer bir deneyim daha sunabileceğini hissederse, neden olmasın...

İlk film 400 milyon dolardan fazla kazanmıştı

İlk film, sinemalarla HBO Max'te aynı anda gösterime girmiş ve dünya çapında 402 milyon dolarlık hasılat elde etmişti.

Eleştirmenlere göre devam filmi popülaritesini sürdürürse, 850 milyon dolarlık hasılata hatta daha fazlasına ulaşabilir. 

Başrollerini 28 yaşındaki Timothée Chalamet ve Zendaya'nın paylaştığı filmde Austin Butler, Florence Pugh ve Christopher Walken'ın yanı sıra Rebecca Ferguson, Anya Taylor-Joy, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista ve Charlotte Rampling de yer alıyor.


Independent Türkçe, CNBC, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU