Parazit'in yönetmeninin yeni bilimkurgusundan haber var

Gizemli uyarlamanın başrolünde Robert Pattinson yer alıyor

2 Ağustos 2022'de Warner Bros'un Britanya'nın Leavesden bölgesindeki stüdyosunda prodüksiyonuna başlanan film, Aralık 2022'de tamamlandı (Warner Bros)

Ödüllü yönetmen Bong Joon-ho'nun yeni bilimkurgu filmi Mickey 17'nin vizyon tarihi belli oldu. 

Yönetmenin 92. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film ödülünü kazanan ve büyük beğeni toplayan Parazit'ten (Parasite) bu yana çektiği ilk film olan Mickey 17 merakla bekleniyordu. 

Edward Ashton'ın romanından uyarlama

Yazar Edward Ashton'ın 2022 tarihli çok satan romanı Mickey 7'nin uyarlamasının başrolünde Robert Pattinson yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Senaryosunu da Bong Joon Ho'nun kaleme aldığı Mickey 17, bir buz gezegenini kolonileştirmek için gönderilen Mickey'yi takip ediyor.

Ölse de yeniden klonlanabilen Mickey, geçmişte yaşadıklarını da büyük ölçüde hatırlayabiliyor. 

Filmde Pattinson'a Steven Yeun, Naomi Ackie, Toni Collette ve Mark Ruffalo gibi yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Romanın film uyarlamasının geliştirilmekte olduğu Ocak 2022'de duyurulmuştu. Mayıs 2022'deyse 37 yaşındaki Pattinson'ın başrolde yer almak üzere anlaşmaya vardığı açıklandı.

Hollywood grevleri vurdu

Başlangıçta 29 Mart 2024'te gösterime girmesi planlanan film, geçen yıl Hollywood'daki grevlerden kaynaklanan prodüksiyon gecikmeleri nedeniyle gösterim takviminden çekilmişti.

Warner Bros'a göre Mickey 17, 31 Ocak 2025'te sinemalarda gösterime girecek. Filmin IMAX sinemalarında gösterileceği de doğrulandı. 

Yönetmen Bong'un kaynak malzemeye kendine özgü bir yorum getirmesi bekleniyor. 

Plan B Entertainment, Kate Street Picture Company'den Dooho Choi ve Offscreen, Inc. şirketi aracılığıyla Bong ile birlikte yapımcılığı üstleniyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU