Parazit'in yönetmeni Bong Joon-ho, 2021'in en iyi filmleri listesini açıkladı

Güney Koreli ünlü yönetmenin 2021 listesinde Don't Look Up ve Doraibu mai kâ var

Bong Joon-ho, 2021 Venedik Film Festivali'nde jüri başkanlığını üstlenmişti (AP)

Parazit (Gisaengchung), Okja, Snowpiercer ve Cinayet Günlüğü'nün (Salinui chueok) yönetmeni Bong Joon-ho, 2021'de vizyona giren filmler arasında en çok beğendiklerini açıkladı.

Güney Koreli film dergisi FILO'nun son sayısına konuk olan Bong, herhangi bir sıralama yapmadan geçen yıl izlediği filmlerden beğendiklerini paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bong'un listesinde Don't Look Up, Doraibu mai kâ (Drive My Car), Flee, Sundown, Ailem Robotlara Karşı (The Mitchells vs. the Machines), Kürtaj (L'Evénement) ve Sewing Sisters yer alıyor.

Yönetmen ayrıca 2019'da vizyona giren Üzgünüz, Size Ulaşamadık (Sorry We Missed You) ve Ryusuke Hamaguchi'nin 2015 yapımı filmi Happī Awā'yı izlemekten de büyük keyif aldığını söyledi. Japon yönetmen Hamaguchi'nin bu yıl büyük beğeni toplayan filmi Doraibu mai kâ, Oscar Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film kategorisinin favorileri arasında yer alıyor. 

Bong'un listesinde Kürtaj'ı görmekse şaşırtıcı olmadı. Audrey Diwan'ın yönetmenliğini yaptığı film, Bong'un jürisinde yer aldığı 2021 Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan'ı kazanmıştı. 

2020'de Parazit'le Oscar Ödülleri'ne damgasını vuran Güney Koreli yönetmen halihazırda Edward Ashton'ın 15 Şubat'ta yayımlanacak Mickey7 adlı romanının sinema uyarlaması üstünde çalışıyor. Bong bu projede Britanyalı aktör Robert Pattinson'la çalışacak. 

 

Independent Türkçe, World of Reel, IndieWire

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU