Özel: Erdoğan da Bahçeli de iyi siyasetçi ama kötü insanlar

"A4'ler üzerinde imzalar koyup iktidarın peşinden koşturup terör belasını bu topraklardan silmek yerine bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayış ile ortaklaşmadık, ortaklaşmayacağız."

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında  açıklamalarda bulundu.

Şehit olan 12 asker için yapılan saygı duruşunu ardından söz alan Özel "Suudi Arabistan Kralı ölünce Milli Yas ilan edilmesini düşünüyorlar ama bu milletin 12 evladı şehit olunca Milli Yas ilan etmeyi gerek görmüyorlar" diye konuştu.

Özel şöyle devam etti:

Sizin sorumluluğunuza ortak olacak, sizi meşrulaştıracak hiçbir imzayı atmayacağız. Biz artık hiçbir evladımız şehit olmasın diye askerlerimiz daha iyi korunsun diye kimse şehitlerimiz üzerinden isyaet yapmasın diye, anneler gözyaşı dökmesin diye, artık sizin istedğiniz A4'ler üzerinde imzalar koyup iktidarın peşinden koşturup terör belasını bu topraklardan silmek yerine bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayış ile ortaklaşmadık, ortaklaşmayacağız.

Onlardan korkmuyoruz ama bu partinin karşısındakinden değil bir dost ateşi almaktan balka bir endişesi yoktur. Kendimize güveniyoruz kimseden korkmuyoruz.

Bahçeli'ye yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün TBMM Genel Kurulu'ndan ayrılırken sarf ettiği sözlere de cevap veren Özel "CHP'nin bildirisinde PKK yazmıyormuş; CHP PKK diyemezmiş. Sayın Bahçeli bugün dedin ya PKK'nın adını anmayan bir hain arıyorsan işte Erdoğan'ın tweeti" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Manisa'da şehit cenazesinde yaşanılan protestoya da değinen Özel "Nasıl Gaziantep'te çelengimize saldıran AK Parti'nin aday adayı çıktıysa, nasıl Manisa'da provokasyon yaptıysa hepsinin ismi ortaya çıkıyor. Benim üzüntüm şehidimizi yakışır şekilde uğurlayamamış olmaktır. Yapılan saygısızlık bana veya partime değil üzülerek söylüyorum ki şehidimizin hatırasınadır. Bunu yapanlara yazıklar olsun. Bütün akıl veren kötü niyetli iyi niyetli yazan çizen herkese söylüyorum. R.T.Erdoğan iyi bir siyasetçi Bahçeli de öyle iyi siyasetçi. Ama bunlar kötü insanlar kötü insanlar kötü insanlar" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir" ifadelerini hatırlatan Özel "Bunların olumlu olumsuz yönleri varmış. Bunların olumsuz yönlerini bana düşse sayarım. Ama bana ne. Bunlar ittifak ortağı değil mi? Recep Tayyip Erdoğan eyaletlere bölünmenin olumsuz yanlarını saysın. Tek bayrak tek vatan diye saysın. Olumlu yönlerini ağzını aç konuş bakalım. Sen anlat ittifak ortağın yerine" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU