Hizbullah sükunetin ‘saldırının durdurulmasına’ bağlı olduğuna işaret etti

Rai, “Lübnan’ın tarafsız kalması” talebini yineledi

İsrail’in Lübnan’ın En-Nakura beldesine düzenlediği hava saldırısından / Fotoğraf: AFP

Hizbullah, Güney Lübnan cephesinin sükunetinin İsrail’in Gazze Şeridi’nde “saldırısına son vermesine” bağlı olduğunu belirtirken, Lübnan Maruni Patriği Beşara Butrus er-Rai ise “Lübnan’ın tarafsız kalması” talebini yineledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hizbullah’ın parlamento bloğunun üyesi Milletvekili Hasan Fadlallah “Siyonist yerleşimcilerin kuzeydeki yerleşim yerlerine dönebilecekleri konusunda güvende hissetmeleri için güneyde değişiklik yapma (1701 sayılı kararın uygulanması için Hizbullah’ın uzaklaştırılması) başlığı altında Lübnan’a yönelik diplomatik ve Avrupa düzeyinde bir seferberlik” olduğundan söz etti. Milletvekili Fadlallah “Şunu iyi bilsinler ki, toprak işgal eden insanlar oldukları için bu insanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamakla zerre ilgilenmiyoruz. Başlangıçta tehdit, sonra korkutma, sonra da kışkırtma şeklinde uygulanan tüm bu diplomatik seferberlik, direniş denklemini zerre kadar etkilemeyecektir. Geri kalan cepheler Gazze’de yaşananların bir ürünüdür” dedi.

Rai ise pazar ayininde şunları söyledi:

​​Lübnan’ın kendine, yani toplantı ve diyalog zemini olarak, anlaşmazlıkları barışçıl yollarla çözmeye yönelik bir oyuncu olarak ve başta Filistin halkının topraklarına dönme ve bir devlet kurma hakkı olmak üzere herhangi bir Arap ülkesinde çalınan hakların diplomatik yollu bir savunucusu olarak, mesajındaki olumlu ve aktif tarafsızlığına dönmesinin gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU