Stephen King ödül sezonunun iddialı komedisine övgüler yağdırdı

Usta yazar takipçilerine önerdiği yeni film için "tek kelimeyle müthiş" dedi

American Fiction, bu yıl 7-17 Eylül'de gerçekleşen Toronto Film Festivali kapsamında ilk kez 8 Eylül'de izleyiciyle buluştu (MGM)

Yılın beğenilen komedilerinden biri olan Cord Jefferson imzalı American Fiction, yayıncılık sektörünü ustalıkla hicvetmesiyle öne çıkarak Stephen King'in gönlünü çaldı.

Korku ustası King, Twitter'daki milyonlarca takipçisine American Fiction'ın yılın en iyilerinden biri olduğunu söyleyerek filmi tavsiye etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrolde Shaft ve The Batman gibi filmlerin yanı sıra sevilen dizi Westworld'den de tanınan Jeffrey Wright'ın olduğu yayıncılık sektörü hicvi, klişe ve saldırgan stereotiplere dayanan "siyah" eğlencesinden kâr elde eden düzenden bıkmış romancı ve üniversite profesörü Thelonious "Monk" Ellison'ı merkeze alıyor.

Cord Jefferson'ın hem yazdığı hem de yönettiği filmde Wright'a Tracee Ellis Ross, John Ortiz, Adam Brody, Keith David, Issa Rae ve Sterling K. Brown eşlik ediyor.

Prömiyerini yaptığı festivalde Halkın Seçimi Ödülü'nü kazandı

Prömiyerini yaptığı Toronto Film Festivali'nde Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanan filmin, Oscar yarışında da iddialı olacağı tahmnin ediliyor.

Percival Everett'in 2001 tarihli Erasure adlı kitabından uyarlanan komedi, üretken yazar Stephen King'i de kendine hayran bıraktı.

76 yaşındaki King, filmin sevgi dolu hikayesini ve keskin hicvini överken Leslie Uggams'ın öne çıkan bir oyuncu olduğunu da vurguladı.
 


King, filmin "tek kelimeyle müthiş" olduğunu söyleyerek ekledi: 

O kadar içten ve samimi ki hicivlerinin keskin dişlerini fark etmekte zorlanıyorsunuz. Leslie Uggams kalbimi çaldı.

İki dalda Altın Küre adayı olan film, ABD'de 15 Aralık'ta gösterime girdi. 

American Fiction'ın Türkiye'deki vizyon tarihi henüz belli değil.


Independent Türkçe, Dread Central, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU