Yönetmen yanıtladı: Alacakaranlık yeniden çekilse başrollerde kim olurdu?

Gişe canavarı filmde Bella'yı Kristen Stewart, Edward'ı ise Robert Pattinson oynamıştı

5 filmden oluşan Alacakaranlık serisi dünya çapında toplam 3 milyar 346 milyon hasılat yapmıştı (Summit Entertainment)

Alacakaranlık'ın (Twilight) yönetmeni Catherine Hardwicke, yeniden çekilmesi halinde ana karakterleri kimlerin oynayacağına dair düşüncelerini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk gösteriminden 15 yıl sonra filmi tartışmak üzere Happy Sad Confused podcast'ine katılan yönetmen, Edward Cullen ve Bella Swan'ı kimin canlandırmasını isteyeceği konusunda görüşlerini dile getirdi.

Jacob Elordi ve Jenna Ortega'nın iki ana karakteri canlandırıp canlandıramayacağı sorulduğunda Hardwicke, "Oh, bu mükemmel olurdu" dedi ve Elordi için şunları ekledi: 

Yani, o harika. Muhtemelen bugün Edward olurdu.

26 yaşındaki Elordi'nin adı, yeni James Bond söylentilerinde de anılıyor. Avustralyalı oyuncu, HBO'nun sevilen dizisi Euphoria'da Nate karakterini canlandırıyor.

"O rolü kim alsa hayatını değişrdi"

Yönetmen, günümüzde bu rolleri kimin oynayabileceğini düşündüğünde aklına pek çok kişinin geldiğini söyledi. 

Örneğin model Lewis Tan, geçenlerde Hardwicke'e yaklaşmış ve geçmişte Taylor Lautner'a giden Jacob Black rolü için aday olduğunu söylemiş.

68 yaşındaki yönetmen, "Black rolünü kim alsa hayatı değişirdi" yorumunda bulundu.

Yönetmen, Ortega'yla ilgiliyse şöyle dedi:

Günümüzde gerçekten çok iyi genç oyuncular olduğunu düşünüyorum. Elbette, az önce Jenna Ortega'dan bahsettiniz, o harika biri.

21 yaşındaki Ortega, Netflix'in sevilen dizisi Wednesday'in başrolünde yer alıyor. Başarılı oyuncunun Çığlık serisindeki rol arkadaşı Melissa Barrera, Gazze Savaşı'yla ilgili paylaşımlarının ardından filmden kovulmuştu. Çok geçmeden Ortega'nın da Çığlık 7'de rol almayacağı açıklanmıştı.

Edward'ı bulmak daha zormuş

Alacakaranlık'ın 15. yıldönümü şerefine Hollywood Reporter'e verdiği röportajda yönetmen, Kristen Stewart'ta kendi Bella'sını bulduğunu söylemişti. Hardwicke, aktrisi ilk olarak 2007 yapımı Özgürlük Yolu'nun (Into the Wild) fragmanında gördüğünü de açıklamıştı.

Yönetmen, Edward'ı canlandıracak aktörü bulmanın Bella'dan çok daha zor olduğunu belirtmişti. 

Nisanda Hollywood Reporter'a konuşan kaynaklara göre bir Alacakaranlık dizisi üzerinde çalışılıyor ancak şu anda proje hakkında çok az şey biliniyor.

Dizinin senaryosunu Tell Me Lies ve The Walking Dead: World Beyond gibi projelerde çalışmış olan Sinead Daly kaleme alacak.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, People

DAHA FAZLA HABER OKU