Alacakaranlık'ın yönetmeni: "Robert Pattinson'ın yakışıklılığını sorguladılar"

Yönetmen, Patterson'ın görünümünü tamamen değiştirdiğini ve spor yapmaya başladığını söyledi

(Summit Entertainment)

Alacakaranlık (Twilight) filminin yönetmeni Catherine Hardwicke, Robert Pattinson'ın 2008 yapımı filmin başrolü için neredeyse seçilmediğini çünkü stüdyonun Pattinson'ın fiziksel özelliklerine şüpheyle yaklaştığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

37 yaşındaki Pattinson, Stephenie Meyer'in popüler kitap serisinden uyarlanan 5 filmlik fantastik romantik efsanesinde Kristen Stewart'ın canlandırdığı insan Bella Swan'a aşık olan çekici vampir Edward Cullen rolündeydi.

Josh Horowitz'in Happy Sad Confused podcast'inde özel bir "Birlikte İzleme" bölümünde Britanyalı aktörün ilk seçmelerini anımsayan Hardwicke, Pattinson'ı o zamanlar "siyah kaküllü saçları vardı ve sürekli barda takıldığı için vücudu biraz şekilsizdi" diye hatırladı.

Hardwicke, Pattinson ve Stewart'ın "evine geldiklerini" ve burada "eğlenceli seçme videoları" çektiklerini anlattı. Yönetmen şöyle dedi:

Sadece yüz yüze değil, ekranda da işe yarayacağını düşündüm. Emin olmalıydım. Elbette yüzyüzeyken kendimi kaptırmıştım ama emin olmalısınız; gerçekten [ekrana] aktarılabilecek mi?

Hardwicke, "Summit'e [Entertainment, filmi finanse eden stüdyo] gönderdim ve onlarla görüşmeye gitti" diye anlattı.

Beni geri aradılar ve 'Bu adamı iyi gösterebileceğini düşünüyor musun? dediler, ben de 'Evet, düşünüyorum' dedim. 'Elmacık kemiklerini gördün mü?' dediler ve ben de 'Saçını ve her şeyini baştan yaratıyoruz, spor yapmaya başlayacak ve muhteşem olacak' dedim.

Ama ilk başta inanmadılar. Lekeli bir gömlekle oraya giden biri... O Rob'du.

Yönetmen, Pattinson'ın rol için finale kalan diğer üç adayı geride bıraktığını doğruladı: Ben Barnes, Shiloh Fernandez ve Jackson Rathbone. Ancak Rathbone seriye devam ederek Jasper'ı canlandırdı.
 


Alacakaranlık birkaç gün önce, 18 Kasım'da 15. yıldönümünü kutlamıştı.

Röportajın başka bir yerinde Hardwicke, o zamanlar 21 yaşındaki Pattinson'ı, Stewart'ın (o zamanlar 17 yaşındaydı) ABD'de hâlâ reşit sayılmadığı uyarısında bulunduğunu söyledi.

Hardwicke, "Mutfak masamda biyoloji sahnesini çekerlerken kıvılcımların havada uçuştuğunu gördüm" dedi.

Şöyle dedim, 'Rob, ABD'de 17 yaşın reşit olmadığını biliyor musun bilmiyorum' ve bunu söylediğimde şok oldular.

İkili 2009'da sevgili oldu ancak Stewart'ın Pamuk Prenses ve Avcı'nın (Snow White and the Huntsman) yönetmeni Rupert Sanders'la ilişkisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından 2012'de geçici olarak ayrıldılar. Çift 2013'te temelli ayrıldı; Pattinson 2019'da verdiği bir röportajda aralarının iyi olduğunu doğruladı.

Pattinson ve eşi şarkıcı-söz yazarı Suki Waterhouse, önceki günlerde ilk çocuklarını beklediklerini açıklamıştı. Aynı zamanda Stewart da 2019'dan beri nişanlısı Dylan Meyer'la ilişki yaşıyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU