Haçlar, ABD'deki Katolik hastanelerinden kaldırılıyor

Sağlık ve sosyal hizmetler, ABD'deki tüm sektörler arasında ölümcül olmayan işyeri yaralanmalarında en yüksek orana sahip

Illinois ve Wisconsin'de Katolik Kilisesi tarafından işletilen bir grup hastane, personele yönelik saldırıları önlemek amacıyla haçları kaldıracaklarını açıkladı (AP)

Illinois ve Wisconsin'de Katolik Kilisesi tarafından işletilen bir grup hastane, personele yönelik saldırıları önlemek amacıyla haçları kaldıracaklarını açıkladı.

Hastane Rahibeleri Sağlık Hizmeti (Hospital Sisters Health System), hastaların personele saldırı amaçlı kullanımını önlemek amacıyla hastanelerindeki ahşap ve metal haçların kaldırılacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuruluş, kararın "değişen sağlık hizmetleri ortamı ve sağlık çalışanlarının işyerinde şiddete maruz kalmalarındaki genel artışa" istinaden alındığını söyledi.

Hastane Rahibeleri, bu kararı tetikleyen belirli bir olay olmadığını ancak gelecekte "daha güvenli muadillerin" kullanılacağını belirtti. Daha fazla ayrıntı verilmedi.

Kuruluş, haçların kaldırılmasının son çare olduğunu, tüm çalışanların "Agresif Davranışların Yönetimi" konusunda eğitim almasını ve doğrudan hastalarla çalışanların gerilimi azaltma yöntemlerini öğrenmesini sağlık sisteminin vurguladığını belirtti.

Sağlık ve sosyal hizmetler, ABD'deki tüm sektörler arasında ölümcül olmayan işyeri yaralanmasında en yüksek orana sahip ve 100 binden fazla vakayla hem imalat hem de inşaat sektörlerini geride bırakıyor.

İşgücü İstatistikleri Bürosu'nun 2018 verilerine göre, pandemi sırasında şiddet olaylarının yoğunlaşmasıyla birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının işyerinde yaralanma olasılığı diğer sektör çalışanlarından 5 kat daha fazla oldu.

Press Ganey verilerine göre, 2022'nin ikinci çeyreğinde 5 bin 200'den fazla hemşire saldırıya uğramış ve bu da her bir saatte iki hemşirenin saldırıya uğradığı anlamına geliyor.

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete Karşı Güvenlik Yasası (Safety from Violence for Healthcare Employees Act) iki partinin de desteğiyle eylülde Senato'ya sunuldu. Senatörler Joe Manchin ve Marco Rubio tarafından sunulan tasarı, hastane çalışanlarına kasten saldırmayı federal bir suç haline getirecek.

Senatör Manchin o dönemde yaptığı açıklamada, "Ülkemizin sağlık çalışanları artan şiddet, tehdit ve yıldırma karşısında bile yorulmak bilmeden ülkenin dört bir yanındaki toplulukların sağlık ve refahıyla ilgileniyor" dedi.

Bu yasa hastane personeli için daha güvenli bir çalışma ortamı yaratacak, şiddet içeren davranışları caydıracak ve saldırganların gereken şekilde sorumlu tutulmasını sağlayacak.

Amerikan Hastaneler Birliği (AHA) yasayı destekleyerek sağlık çalışanlarının korunmasında "ileriye doğru atılmış önemli bir adım" diye nitelendirdi.

AHA Başkanı ve CEO'su Rick Pollack, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetteki keskin artış açıkça belgelense de onları korumaya yönelik herhangi bir federal yasa mevcut değil" dedi.

İki partinin desteklediği bu yasanın yürürlüğe girmesi, işgücümüzün korunmasında önemli bir adım olacak. AHA, Senatör Manchin ve Rubio'nun bu konudaki önderliklerini takdir ediyor.

Bununla birlikte, yaklaşık 40 eyalet sağlık çalışanlarına yönelik şiddete verilen cezaları arttıran yasaları kabul etmiş olsa da, benzer federal mevzuat kabul edilmemişti. Geçen yıl Senatör Tammy Baldwin, "Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları İçin İşyeri Şiddetini Önleme Yasası"'nı (Workplace Violence Prevention for Health Care and Social Service Workers Act) sunmuştu. Bu taslak, İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi'ni (OSHA) sağlık ve sosyal hizmetle ilgili işyerlerinde şiddeti önleme tedbirleri oluşturmakla görevlendiriyordu.  

Nisanda yeniden sunulana kadar ilerleme kaydedemeyen yasa tasarısı sonrasında tekrar askıda kaldı.

Kasımda Hawaii'deki eski bir psikiyatri hastanesindeki bir hasta hakkında, bir hemşirenin bıçaklanarak öldürülmesi üzerine cinayet soruşturması başlatılmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU